Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΣΕΓΕΣ - ΓΕΣΑΣΕ - ΣΥΔΑΣΕ
Οι «προστάτες»... του ΕΛΓΑ

«Διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλο» οι υποτακτικές ηγεσίες της ΠΑΣΕΓΕΣ - ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ, τη στιγμή που η κυβέρνηση έφερε προς ψήφιση στη Βουλή το αντιαγροτικό νομοσχέδιο για τις γεωργικές ασφαλίσεις.

Η ΠΑΣΕΓΕΣ από τη μία και η ΓΕΣΑΣΕ με τη ΣΥΔΑΣΕ από την άλλη έβγαλαν χτες πανομοιότυπες ανακοινώσεις, για να διαμαρτυρηθούν τάχα ότι δεν εξασφαλίζεται η κρατική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για τον ΕΛΓΑ. Μπορεί κι αυτό να αποτελεί ένα από τα προβλήματα, αλλά η προσέγγιση των τριών οργανώσεων φαντάζει πέρα για πέρα υποκριτική, γιατί ενώ έρχονται τα πάνω κάτω στις γεωργικές ασφαλίσεις, με μόνους ζημιωμένους τους αγρότες και κερδισμένες τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίας, δεν έβγαλαν άχνα για το συνολικό αντιαγροτικό περιεχόμενο αυτού του νομοσχεδίου. Και πώς να βγάλουν μιλιά, άλλωστε, αφού οι ίδιοι πρότειναν ένα μεγάλο μέρος του συγκεκριμένου νομοσχεδίου και συμφώνησαν στα όσα τελικά προώθησε το υπουργείο Γεωργίας. Τι τους πείραξε τώρα; Οτι ο υπουργός Γεωργίας, ενδεχομένως, τους υποσχέθηκε ότι θα καταθέσει σχετική τροπολογία και δεν το έπραξε τελικά;

Και γιατί τώρα οι καρεκλοκένταυροι των ΠΑΣΕΓΕΣ - ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ οδύρονται; Δεν είναι οι ίδιοι που πρότειναν να πληρώσουν οι αγρότες ακόμα μεγαλύτερα «χαράτσια», για να έχουν έτσι κι αλλιώς ακόμα μικρότερη ασφαλιστική κάλυψη; Αφήστε που και οι τρεις αυτές οργανώσεις ποτέ δε διαμαρτυρήθηκαν μέχρι τώρα, για το γεγονός ότι από ίδρυσης του ΕΛΓΑ οι εκάστοτε κυβερνήσεις ποτέ δεν κατέβαλαν την προβλεπόμενη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, με αποτέλεσμα ο οργανισμός να οδηγηθεί στο δανεισμό, για να μπορέσει να πληρώσει τις αποζημιώσεις και να φτάσει να είναι χρεωμένος με 35 δισ. δραχμές.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ