Τετάρτη 3 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Στη μάχη για την προετοιμασία της πανεργατικής απεργίας στις 17 Μάη

Αμέσως μετά τις πετυχημένες Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις, τα ταξικά συνδικάτα εντείνουν τις προετοιμασίες για τη νέα πανεργατική απεργία
Αμέσως μετά τις πετυχημένες Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις, τα ταξικά συνδικάτα εντείνουν τις προετοιμασίες για τη νέα πανεργατική απεργία
Σχεδιασμό για την προετοιμασία της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας την Τετάρτη 17 Μάη καθορίζουν Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα, ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που φέρνει στη Βουλή η κυβέρνηση.

Πατώντας πάνω στο γόνιμο έδαφος που έχουν διαμορφώσει οι εκατοντάδες πρωτοβουλίες που οργανώθηκαν την προηγούμενη βδομάδα μπροστά στην Πρωτομαγιά, οι ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις εντείνουν τις προσπάθειές τους ώστε η επιτυχία της νέας πανεργατικής απεργίας να γίνει υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων.

Το σύνθημα δόθηκε ήδη από τις Πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα: Την ώρα που κυβέρνηση και κουαρτέτο έκλειναν τη νέα συμφωνία - κόλαφο για το λαό, χιλιάδες εργαζομένων και λαού δήλωναν την αποφασιστικότητά τους να αντιπαλέψουν τη νέα αντιλαϊκή επίθεση, να βάλουν στο επίκεντρο του αγώνα τους την ανάκτηση των τεράστιων απωλειών τους, την πάλη για τις σύγχρονες εργατικές - λαϊκές ανάγκες.

Σύσκεψη προετοιμασίας από τη Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ

Ηδη, η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ καλεί σε σύσκεψη προέδρους συνδικάτων και συνδικαλιστές με θέμα την οργάνωση της απεργίας, αύριο Πέμπτη 4/5, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα συνελεύσεων του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας (Αγίας Φιλοθέης 5Β, 1ος όροφος).

Παράλληλα, τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ και ΠΕΣ/ΝΑΤ χαιρετίζουν τους ναυτεργάτες και συνολικά τους εργαζόμενους που συμμετείχαν στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, στέλνοντας «μήνυμα αντίστασης και αγώνα, ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα». Ταυτόχρονα, απαιτούν την άμεση συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ για να πάρει απόφαση συμμετοχής στην απεργία. «Καλούμε τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, με αγωνιστική αισιοδοξία να προετοιμάσουμε σε κάθε χώρο δουλειάς, στις σχολές, στις γειτονιές, την πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 17 Μάη», αναφέρουν στην κοινή τους ανακοίνωση.

Σε σύσκεψη καλεί και η Επιτροπή Αγώνα Αλίμου, το Σάββατο 6/5, στις 6 μ.μ., στα γραφεία του Παραρτήματος Αλίμου της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ (Δωδεκανήσου 57).


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org