Τετάρτη 3 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συνεχίζεται η αβεβαιότητα για τους εργαζόμενους στο «Λεμονή»

Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων διεκδικεί ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας για τους εργαζόμενους στην εταιρεία «Λεμονής» (καταστήματα Καλογήρου).

Οι 380 περίπου εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι ενάμιση μήνα, εργάζονται μέσα σε ένα γενικότερο κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας για το τι θα γίνει με τους μισθούς, τις θέσεις εργασίας και γενικότερα με τα εργασιακά τους δικαιώματα, ενώ αρκετοί εξαναγκάζονται σε παραίτηση.

Τα παραπάνω αιτήματα έθεσε το σωματείο στην τριμερή συνάντηση που έγινε την Τετάρτη 26/4 στο υπουργείο Εργασίας. Επιπλέον, απαίτησε να μπει τέρμα στην πρακτική της εργοδοσίας να ζητά τις υπογραφές των εργαζομένων σε επιστολή που κυκλοφορεί στα καταστήματα, ζητώντας στην πραγματικότητα να συναινέσουν στην απληρωσιά και την ανασφάλεια.

Η εταιρεία προσπάθησε να παρουσιαστεί στη συνάντηση ως... θύμα των τραπεζών και της οικονομικής κρίσης. Στο ίδιο μήκος κύματος, οι εκπρόσωποι του υπουργείου ζήτησαν από την εταιρεία να καταθέσει υπόμνημα με τα σχέδιά της και να καταβάλει τους μισθούς «σύμφωνα με τη ροή των εσόδων», όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος, ενώ έβαλαν το κερασάκι στην τούρτα ενημερώνοντας την εταιρεία για «προγράμματα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας εταιρειών που έχουν προβλήματα και είναι σε διαδικασία μεταβίβασης»!

Στην ίδια συνάντηση, όπως καταγγέλλει το σωματείο, οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ), συνδικαλιστές της παράταξης ΜΕΤΑ, συνέδεσαν τις ανάγκες των εργαζομένων με την κερδοφορία της επιχείρησης. Με ερωτήματα για το «κατά πόσο είναι βιώσιμα τα επιχειρηματικά σχέδια της εταιρείας», «με ποιο τρόπο γίνονται οι παραιτήσεις» και «πώς πάει από τζίρους η εταιρεία», επιβεβαίωσαν πως κινούνται σε αντίθετη κατεύθυνση με τις πραγματικές αγωνίες και τα συμφέροντα των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org