Τετάρτη 3 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στην «Ανακύκλωση»

Σε στάση εργασίας προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της «Ανακύκλωσης» στο Ηράκλειο Κρήτης, απαντώντας στην απόλυση συναδέλφου τους. Η απόλυση μάλιστα γίνεται σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με την επιχείρηση για μια σειρά από αιτήματα, που αφορούν στην καταβολή δεδουλευμένων, στα ωράρια και τις εργασιακές σχέσεις, στην προστασία της υγείας και της ασφάλειάς τους στη δουλειά.

Κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση, στην οποία αποφασίστηκε νέα στάση εργασίας την Παρασκευή 5/5 (6 π.μ. - 10 π.μ.).

Στην ανακοίνωσή της, η Σωματειακή Επιτροπή της Ενωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου αναφέρει: «Οι απολύσεις, οι απειλές μέσω των προϊσταμένων ότι η εταιρεία θα αφήσει το εργοστάσιο και θα φύγει, η μη τήρηση των συμφωνηθέντων αποδεικνύουν περίτρανα τους σκοπούς της εργοδοσίας, σκοποί που εντάσσονται στο "είτε θα εργάζεστε με τους δικούς μου όρους και θα πληρώνεστε με τους δικούς μου όρους, είτε με τον έναν ή τον άλλον τρόπο δεν θα λειτουργεί το εργοστάσιο"».

Επισημαίνει ακόμα ότι σημαντική ευθύνη για την κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι έχει και η Τοπική Διοίκηση, «καθώς η εταιρεία κρύβεται συνεχώς στα γραφεία των αντιδημάρχων, που και αυτοί με τη στάση τους απέναντι στους εργαζόμενους προσπαθούν να υπονομεύσουν την όποια προσπάθεια γίνεται να κερδίσουν την καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας μέσα στο χώρο οι εργάτες».

«Δεν φτάνει που δουλεύουμε μέσα στα σκουπίδια 6 μέρες, 7.40 ώρες, με απλό ένσημο, δεν φτάνει που η εταιρεία δεν τηρεί τη συμφωνία με τους εργαζόμενους, τώρα απολύει και ζητάει και τα ρέστα», καταλήγει, και καλεί όλους τους εργαζόμενους του νομού «να μας στηρίξουν απέναντι στον εργολάβο και στις ορέξεις του, που ξεζουμίζει καθημερινά τους εργάτες μέσα στα σκουπίδια για να αυγατίζει τα κέρδη του».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ