Πέμπτη 13 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ
Συνεχίζονται οι δημοσκοπήσεις

ΠΑΡΙΣΙ.--

Αποτελέσματα νέων σφυγμομετρήσεων δημοσιεύονται καθημερινά στη Γαλλία, ενόψει των προεδρικών εκλογών που θα γίνουν στις 23 Απρίλη, ενώ στις 7 Μάη έχει προγραμματιστεί ο β' γύρος. Λίγες μόνο βδομάδες αργότερα, στις 11 Ιούνη θα γίνουν και βουλευτικές εκλογές (στις 18 Ιούνη ο β' γύρος).

Νέα έρευνα που έκανε η εταιρεία «Ipsos Sopra Steria» δίνει 24% στον πρώην υπουργό των κυβερνήσεων Ολάντ - Βαλς Εμανουέλ Μακρόν, αλλά και στην υποψήφια του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν. Στην τρίτη θέση εμφανίζεται ξανά ο πρώην επικεφαλής του Μετώπου της Αριστεράς, Ζαν Λικ Μελανσόν, με 18,5% και σε μικρή απόσταση ακολουθεί ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων, Φρανσουά Φιγιόν, με 18%. Ο επίσημος υποψήφιος του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος (PS) Μπενουά Αμόν συγκεντρώνει μόλις 8%.

Επίσης, το ποσοστό συμμετοχής εκτιμάται ότι θα φτάσει το 66%. Για το β' γύρο, εκτιμάται ότι ο Μακρόν θα βγει πρώτος με 66% με δεύτερη την Λεπέν με 38%. Πάντως, οι διοργανωτές της συγκεκριμένης έρευνας κατέγραψαν ότι ένα 24% όσων δηλώνουν αποφασισμένοι να πάνε να ψηφίσουν δεν αποκάλυψαν τις προθέσεις τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ