Πέμπτη 13 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΛΕΥΚΟΥ ΟΙΚΟΥ
Ανακάλεσε απαράδεκτο σχόλιο σύγκρισης Ασαντ με Χίτλερ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Σον Σπάισερ, χτες, σε απαράδεκτο σχόλιό του, συνέκρινε τον Πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ αλ Ασαντ, με τον Χίτλερ, λέγοντας ότι «ο πρώτος ήταν χειρότερος γιατί ο δεύτερος δεν είχε προβεί στη χρήση χημικών όπλων».

Η δήλωσή του στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Λευκό Οίκο προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και αργότερα αναγκάστηκε να την ανασκευάσει, αφού είχε «ξεχάσει» τα εκατομμύρια θύματα των κρεματορίων της ναζιστικής θηριωδίας. Απολογήθηκε για το σφάλμα του χαρακτηρίζοντάς το «απρεπές και αναίσθητο», τονίζοντας: «Εκανα ένα σφάλμα. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να το πω. Ασχολήθηκα με ένα θέμα που δεν έπρεπε και τα έκανα θάλασσα». Πρόσθεσε πως «δεν χωρά καμία σύγκριση» και πως έφερε σε δύσκολη θέση τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Ανάμεσα στους επικριτές του Σπάισερ ήταν χτες και η Γερμανίδα καγκελάριος, Αγκελα Μέρκελ, που καταδίκασε τη σύγκριση μεταξύ του Σύρου Προέδρου, Μπασάρ αλ Ασαντ, και του Αδόλφου Χίτλερ επισημαίνοντας: «Κάθε σύγκριση των σημερινών καταστάσεων με τα εγκλήματα του εθνικοσοσιαλισμού δεν οδηγεί σε τίποτα το θετικό». Ενώ επίσης και η επικεφαλής των Δημοκρατικών στο αμερικανικό Κογκρέσο, Νάνσι Πέλοσι, αξιοποίησε το γεγονός για να ζητήσει την παραίτησή του.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ