Πέμπτη 13 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αθλια προπαγάνδα για να δικαιολογήσει την αντιλαϊκή συμφωνία

Eurokinissi

Σε παραδοχές για το βαθιά αντιλαϊκό περιεχόμενο της συμφωνίας που επιτεύχθηκε στο Γιούρογκρουπ της Μάλτας, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την ολοκλήρωση της δεύτερης «αξιολόγησης», προχώρησε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι τα αντιλαϊκά μέτρα θα είναι ακόμα βαρύτερα απ' όσο ομολογούν.

Σε συνέντευξή του στον «ΣΚΑΪ», σκιαγράφησε τους σταθμούς έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας, επαναλαμβάνοντας ότι θα υπάρξει προνομοθέτηση των προαπαιτούμενων. «Συνήθως η ψήφιση των προαπαιτούμενων γίνεται είτε την προηγούμενη της συνεδρίασης του Eurogroup είτε την ίδια μέρα με τη συνεδρίαση. Δηλαδή, κατατίθενται στη Βουλή και συνεδριάζει το Eurogroup και σχεδόν ταυτόχρονα ή λίγο πριν, έχουν ψηφιστεί και οι μεταρρυθμίσεις, έτσι ώστε το Eurogroup να μπορέσει να κάνει αξιολόγηση της τεχνικής συμφωνίας. Να δει ότι οι μεταρρυθμίσεις οι οποίες έχουν συμφωνηθεί, έχουν ψηφιστεί και από εκεί και πέρα να εγκρίνει και τυπικά το κλείσιμο της αξιολόγησης», υποστήριξε. Και επανέλαβε και ότι τα μέτρα που φορτώνονται στο λαό είναι το αντίτιμο για τα μέτρα απομείωσης του χρέους που αποζητά το κεφάλαιο, προκειμένου να εξοικονομηθούν πόροι για τη στήριξη της ανάκαμψής του.

Στη συνέχεια, ο Δ. Τζανακόπουλος, σε ένα ρεσιτάλ κυνισμού, την ώρα που ο λαός στενάζει απ' τη φορολεηλασία, επιχείρησε να αμβλύνει τις εντυπώσεις της νέας μείωσης του αφορολόγητου λέγοντας:

«...Στον ΟΟΣΑ - αν δεν κάνω λάθος - συμμετέχουν περίπου 175 ή 177 χώρες. Ο μέσος όρος της φορολογίας στον ΟΟΣΑ - και μ' αυτό που λέω δεν αμφισβητώ τις πραγματικές επιβαρύνσεις που υπάρχουν σε διάφορα κοινωνικά στρώματα στη χώρα - στη συγκεκριμένη ομάδα που μελετά ο ΟΟΣΑ είναι στο 36%. Η Ελλάδα έχει μια φορολογική επιβάρυνση της τάξης του 40,2%. Οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες βρίσκονται πολύ πάνω από την Ελλάδα. Σας λέω, λοιπόν, ότι στη Γερμανία η αντίστοιχη επιβάρυνση είναι στο 50%, στην Ουγγαρία, ας πούμε, για την οποία δεν θα μπορούσατε να πείτε ότι έχει πολύ πιο ανεπτυγμένο κοινωνικό κράτος από την Ελλάδα, η αντίστοιχη φορολογία είναι στο 49%. Στο Βέλγιο είναι στο 54%. Επομένως, αυτό το οποίο θέλω να σας πω, είναι ότι είναι ένα κοινό χαρακτηριστικό των ευρωπαϊκών χωρών η υψηλή φορολογία...»!

Επιπλέον, ο Δ. Τζανακόπουλος, αφού αναμάσησε το παραμύθι του μηδενικού δημοσιονομικού αντίκτυπου και του μικρότερου κακού επικαλούμενος τα πολλά περισσότερα μέτρα που ζητούσε το ΔΝΤ, αποκάλυψε ότι όταν μιλούν για «αντίμετρα», αυτά δεν αφορούν σε όσους επιβαρυνθούν απ' τα νέα μέτρα. Στην πραγματικότητα, τα «αντίμετρα» αφορούν είτε σε μέτρα στήριξης του κεφαλαίου είτε σε μέτρα για την ακραία φτώχεια. «Ναι, μιλάμε για μηδενικό δημοσιονομικό αντίκτυπο. Από εκεί και πέρα, προφανώς, δεν μπορούν τα θετικά μέτρα να αναφέρονται ακριβώς και εκατό τοις εκατό στα τμήματα εκείνα του πληθυσμού που θα υποστούν τις επιβαρύνσεις. Ωστόσο, στο γενικό σύνολο είναι μια αλλαγή του δημοσιονομικού μείγματος, η οποία έχει ισορροπία, έχει μηδενικό αποτέλεσμα...», ομολόγησε.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απογειώνει την κοροϊδία και τις ψεύτικες προσδοκίες(2019-04-25 00:00:00.0)
Στο επίκεντρο οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες(2017-03-15 00:00:00.0)
Αναζητά τη μέγιστη δυνατή στήριξη στο νέο αντιλαϊκό «πακέτο»(2017-03-14 00:00:00.0)
Συγκέντρωση - απάντηση από το ΠΑΜΕ σήμερα στις 6.30 μ.μ. στο «Χίλτον»(2017-03-01 00:00:00.0)
Προτείνει νέους «κόφτες» διαβεβαιώνοντας ότι αρκούν οι υπάρχοντες...(2017-01-18 00:00:00.0)
Το μαύρο άσπρο και κάλπικες προσδοκίες με τη «σέσουλα»(2017-01-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ