Πέμπτη 13 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΒΟΥΛΗ
ΑΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
«Κορόνες» περί διαφθοράς και «όρκοι πίστης» στην καπιταλιστική κερδοφορία

Eurokinissi

Η αντιπαράθεση και η κριτική από τη σκοπιά των συμφερόντων του κεφαλαίου, σε συνδυασμό με τους διαγκωνισμούς για το μείγμα διαχείρισης που συμφέρει το κεφάλαιο, «ντυμένα» με φιλολαϊκό μανδύα για τη χειραγώγηση του λαού, ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά των τοποθετήσεων των αρχηγών των αστικών κομμάτων της αντιπολίτευσης. Βέβαια, διεκδίκησαν ο καθένας για τον εαυτό του τον τίτλο του «αδιάφθορου», ενώ, θέλοντας με τη σειρά τους να συμβάλουν στην προσπάθεια της κυβέρνησης να «ξεπλύνει» το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα, έβαλαν κάτω από το χαλί το γεγονός ότι η διαφθορά και στο χώρο της Υγείας υπάρχει γιατί στον καπιταλισμό αυτό το κοινωνικό αγαθό είναι εμπόρευμα, με το οποίο θησαυρίζουν οι επιχειρηματίες.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, μετά τα γνωστά για τις «οδυνηρές» συνέπειες από την καθυστέρηση στην υπόθεση της «αξιολόγησης», την οποία χαρακτήρισε «Βατερλό για την κυβέρνηση», στη συνέχεια, έδειξε πώς θα κινηθεί προπαγανδιστικά από εδώ και πέρα η ΝΔ, προκειμένου αφενός να εγκλωβίσει λαϊκές συνειδήσεις και αφετέρου να δείξει ποιο κόμμα είναι ο γνήσιος πολιτικός εκπρόσωπος του κεφαλαίου. Ετσι, εμφάνισε τη ΝΔ ως την «ελπίδα, ότι η χώρα μπορεί να βγει από το τέλμα της λιτότητας και της ύφεσης». Συνεχίζοντας να διεκδικεί τα εύσημα του κεφαλαίου, πρόσθεσε πως η ...αλλαγή που θα φέρει η ΝΔ είναι «για να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση με ένα ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο αλλαγών και μεταρρυθμίσεων», δηλαδή των αντιλαϊκών μέτρων που η ΝΔ θεωρεί αναγκαία «για να δοθεί ώθηση στην ελληνική οικονομία», «για να εγγυηθούμε την επιστροφή στην ευρωπαϊκή κανονικότητα»...

Είπε για την κυβέρνηση ότι «αυτή την αποστολή των μεταρρυθμίσεων» που χρειάζονται για την ανάκαμψη του κεφαλαίου, δεν μπορεί να την φέρει σε πέρας γιατί «δεν τις πιστεύει» και δεν έχει «πια το απαραίτητο πολιτικό κεφάλαιο». Ενώ επιδιώκοντας να δείξει ότι η ΝΔ μπορεί να εγγυηθεί την πολιτική σταθερότητα που θέλουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι για να συνεχίζουν απρόσκοπτα την κερδοφορία τους τσακίζοντας το λαό, πρόσθεσε πως «κανείς δεν συζητάει στα σοβαρά με μια κυβέρνηση που παραπαίει. Ολοι ξέρουν ότι δεν έχετε τίποτα άλλο να δώσετε. Είστε μια κυβέρνηση σε αποδρομή». Συνόδευσε αυτή την αναφορά με τη δέσμευση προς το κεφάλαιο για «επαναφορά της χώρας σε γρήγορους ρυθμούς ανάπτυξης» και καλύτερη διαπραγμάτευση «για τα εθνικά συμφέροντα», δηλαδή της αστικής τάξης.

Οσο για την Εξεταστική Επιτροπή, σημείωσε ότι «επιχειρείτε να κρύψετε το φιάσκο της δικιάς σας αποτυχίας στην αρένα της σκανδαλολογίας» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «έχετε γίνει οι καλύτεροι υπηρέτες των συμφερόντων στο χώρο της Υγείας».

Στο ίδιο μοτίβο και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα

Στο ίδιο πάνω - κάτω μοτίβο κινήθηκε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ) Φ. Γεννηματά. Απέδωσε την πρόταση της κυβέρνησης σε αντιπερισπασμό λέγοντας πως «για κάθε μνημόνιο η κυβέρνηση έχει Εξεταστική, για κάθε σκληρό μέτρο έχει αντίμετρο τη σκανδαλολογία», όταν βέβαια από κοινού ψήφισαν το 3ο μνημόνιο και τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που περιέχει. Προσπαθώντας να «ξεπλύνει» την αντιλαϊκή πολιτική του κόμματός της, δήλωσε ...υπερήφανη «για το έργο στην Υγεία από το 1984» και σε όλες τις κυβερνητικές θητείες του ΠΑΣΟΚ και απέδωσε τα προβλήματα στην Υγεία στην «κατασπατάληση πόρων από τη ΝΔ», με την οποία «συνειδητά οδήγησε τους πολίτες στις υπηρεσίες του ιδιωτικού τομέα». Ζήτησε η έρευνα να φτάσει έως το 2017, καταθέτοντας μάλιστα και σχετική πρόταση η οποία δεν τέθηκε σε ψηφοφορία επειδή δεν συγκέντρωσε τον απαραίτητο (60 σύνολο) αριθμό των βουλευτών που απαιτούνται.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, παρουσίασε ως ...τομές και τολμηρές αλλαγές στην Υγεία που θα βάλουν τέλος στην «κατασπατάληση» και τη διαφθορά «την αξιολόγηση του προσωπικού στα νοσοκομεία με βάση τα ισχύοντα διεθνώς πρωτόκολλα αξιολόγησης», τον έλεγχο στις παραγγελίες φαρμάκων και τη στήριξη της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, «τα έβαλε» πάλι με τους «δημόσιους υπαλλήλους», ενώ ο αρχηγός της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Ν. Μιχαλολιάκος, αυτό που βρήκε να πει ήταν ότι το... «Νοσοκομείο "Ερρίκος Ντυνάν" δεν έπρεπε να πουληθεί σε αυτήν την τιμή. Το σκάνδαλο είναι δεδομένο», επιβεβαιώνοντας ότι το ναζιστικό μόρφωμα στηρίζει την επιχειρηματική λειτουργία στην Υγεία, αρκεί αυτή να έχει το κατάλληλο... τίμημα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ