Πέμπτη 13 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΗ
Γ. ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ
Υπεύθυνη η πολιτική που ακολουθείται διαχρονικά στην Υγεία, σε όλη την ΕΕ

Το γεγονός ότι με τον περιορισμό τόσο των θεμάτων, όσο και του χρόνου διερεύνησης που προβλέπεται με την πρόταση της κυβέρνησης, επιδιώκεται όχι μόνο η συγκάλυψη της επικίνδυνης κατάστασης για το λαό στο χώρο της Υγείας, αλλά και ο αποπροσανατολισμός του από την πραγματική αιτία που έχει διαμορφώσει τη σημερινή κατάσταση στην Υγεία, επισήμανε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης.

Υπογράμμισε ότι οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό, η υπολειτουργία των νοσοκομείων, οι λίστες αναμονής, αλλά και το γεγονός ότι ολοένα και περισσότεροι ασθενείς αναγκάζονται να καταφεύγουν στους ιδιώτες που δραστηριοποιούνται, είναι αποτελέσματα της πολιτικής που ακολουθείται διαχρονικά στην Υγεία και εφαρμόζεται σε όλες τις χώρες της ΕΕ, ανεξάρτητα αν έχουν μνημόνιο ή όχι.

Ο Γ. Λαμπρούλης σημείωσε ότι τα προβλήματα στο χώρο της Υγείας δεν πρόκειται να λυθούν από Εξεταστικές Επιτροπές, καθώς και ότι η πείρα έχει δείξει πως οι Εξεταστικές Επιτροπές στο παρελθόν έχουν βοηθήσει στη συσκότιση των πραγματικών αιτιών των προβλημάτων. Τόνισε ότι δεν είναι τυχαίο πως η κυβέρνηση φέρνει για συζήτηση στη Βουλή την πρόταση της συγκρότησης Εξεταστικής Επιτροπής σε μια στιγμή που ετοιμάζει ένα καινούργιο μπαράζ βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων, σε συμφωνία με ΕΕ - ΔΝΤ και το κεφάλαιο.

Ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ σημείωσε ότι όλη η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Υγεία είναι πλαισιωμένη από τους απαραίτητους νόμους που της προσδίδουν καθεστώς νομιμότητας. Εφερε ως παράδειγμα το ΚΕΕΛΠΝΟ, που νόμιμα λειτουργεί ως επίσημο, κρατικό δουλεμπορικό γραφείο, ενώ σημείωσε πως και η λειτουργία του «Ερρίκος Ντυνάν» που μπαίνει προς εξέταση, παρουσιαζόταν ως πρότυπο της «μεικτής οικονομίας», λειτουργίας που έπρεπε να μιμηθούν και τα υπόλοιπα δημόσια νοσοκομεία.

Ο Γ. Λαμπρούλης ξεκαθάρισε ότι παρά την αρνητική πείρα, το ΚΚΕ θα στηρίξει τη διερεύνηση των υποθέσεων, διεκδικώντας συγχρόνως την επέκταση συνολικά της έρευνας χωρίς χρονικούς περιορισμούς έως και σήμερα, για τους παράγοντες που διαμόρφωσαν και διαμορφώνουν την επικίνδυνη και άθλια κατάσταση σε όλα τα επίπεδα του δημόσιου συστήματος Υγείας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Φαρμακευτικοί σύλλογοι - «συνεργάτες» στην αντιλαϊκή πολιτική(2023-04-06 00:00:00.0)
Πρόταση για σύσταση Εξεταστικής(2021-10-12 00:00:00.0)
Συνεχίζονται τα μπαλώματα για την αντιμετώπιση της πανδημίας(2020-10-15 00:00:00.0)
Τα «δωράκια» εκατομμυρίων στους φαρμακοβιομήχανους συνεχίζονται(2019-10-11 00:00:00.0)
Εβγαλε στη φόρα τις αντιδραστικές «συγκλίσεις» των αστικών κομμάτων(2019-05-17 00:00:00.0)
Το μεγαλύτερο σκάνδαλο είναι η μετατροπή της Υγείας σε εμπόρευμα(2017-09-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ