Τετάρτη 12 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Εκρήξεις στο βόρειο Ντόρτμουντ

Εκρήξεις σημειώθηκαν χτες το βράδυ, λίγο μετά τις 7 τοπική ώρα, στο βόρειο Ντόρτμουντ της Γερμανίας, κοντά στο λεωφορείο που μετέφερε την ποδοσφαιρική ομάδα της Μπορούσια Ντόρτμουντ, που μετέβαινε στο γήπεδο για τον αγώνα με τη Μονακό για το Champions League. Από τις ισχυρές εκρήξεις, περίπου 10 χιλιόμετρα πριν το γήπεδο, προκλήθηκαν ζημιές στο λεωφορείο, και τραυματίας από θραύσματα των τζαμιών του λεωφορείου είναι ένας ποδοσφαιριστής, ο Ισπανός αμυντικός Μαρκ Μπάρτρα, που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ ο αγώνας αναβλήθηκε για σήμερα.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στις αστυνομικές αρχές, που έσπευσαν στην περιοχή, ενώ διεξάγεται έρευνα για τις αιτίες των 3 εκρήξεων, από 3 μηχανισμούς, όπως ανακοινώθηκε, με το ενδεχόμενο «τρομοκρατικής» επίθεσης να εξετάζεται σοβαρά.

Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν είχε διευκρινιστεί τι ακριβώς συνέβη, αλλά με την εμπειρία των τελευταίων βομβιστικών επιθέσεων σε Σουηδία ή παλιότερα στο Λονδίνο ή την Νίκαια της Γαλλίας εκφράζονταν φόβοι για «τρομοκρατική» επίθεση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ