Τρίτη 4 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
Απειλές Τραμπ για τη ΛΔ Κορέας

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

«Η Κίνα θα αποφασίσει είτε ότι θα μας βοηθήσει είτε ότι δεν θα το κάνει», δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με τη ΛΔ Κορέας, που θα απασχολήσει και την επικείμενη συνάντησή του με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίγκ.

«Αν το κάνει, αυτό θα είναι πολύ καλό για την Κίνα και αν όχι, δεν θα είναι καλό για κανέναν», πρόσθεσε ο Αμερικανός ηγέτης, στη διάρκεια συνέντευξής του στους «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς», υποστηρίζοντας ότι αν οι Κινέζοι δεν συμβάλουν στον περιορισμό του πυρηνικού οπλοστασίου της ΛΔ Κορέας «εμείς θα το κάνουμε», χωρίς ωστόσο να δώσει διευκρινίσεις για τους τρόπους «παρέμβασης» της Ουάσιγκτον.

Αλλά και η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Νίκι Χάλεϊ, δήλωσε στο δίκτυο ABC, ότι η χώρα της «δεν θα δεχτεί πια δικαιολογίες από την Κίνα ότι "ανησυχούν"... Πρέπει να μας δείξουν πόσο ανήσυχοι είναι (οι Κινέζοι)...»

Η αντιπαράθεση γύρω από το πυρηνικό πρόγραμμα της Πιονγιάνγκ αξιοποιείται στην προώθηση αντίπαλων ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών σε Ασία - Ειρηνικό, μια περιοχή που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον ισχυρών μονοπωλιακών ομίλων και γι' αυτό αποτελεί πεδίο έντονων ανταγωνισμών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ