Τρίτη 4 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Απόστρατοι της Χρυσής Αυγής: Χυδαίοι αντικομμουνιστές

Δημοσιεύτηκε στη ναζιστική εφημερίδα «ΕΜΠΡΟΣ» της Χρυσής Αυγής (ΧΑ), το Σάββατο 1/4, ένα αισχρό αντικομμουνιστικό παραλήρημα, ως απάντηση σε άρθρο του «Ριζοσπάστη» για τη στάση της Χρυσής Αυγής απέναντι στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και των Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑ).

Το άρθρο που είχε δημοσιεύσει ο «Ριζοσπάστης» στις 21/3/2017 αποκάλυπτε με στοιχεία και σύμφωνα με τα γραφόμενα των ναζί, ότι η Χρυσή Αυγή είναι ενάντια στο δικαίωμα του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας να ιδρύουν και να λειτουργούν τις ενώσεις τους.

Αρχικά οι συντάκτες της απάντησης, του τομέα αποστράτων της Χρυσής Αυγής, αναφέρουν ότι στο συγκεκριμένο άρθρο ο «Ριζοσπάστης» επιτίθεται στις απόψεις που διατύπωσε το άρθρο της εφημερίδας των ναζί «ΕΜΠΡΟΣ», με ύβρεις και ανοίκειους χαρακτηρισμούς.

Δεν ισχύει τίποτε από αυτά περί ύβρεων κ.ά. Απλώς αποκαλύπτεται η αλήθεια και σύμφωνα με τα γραφόμενά τους, ο αντιδραστικός χαρακτήρας των ναζί της Χρυσής Αυγής και η αντιδραστική μανία τους απέναντι στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Στη συνέχεια αναφέρουν ότι: «Προβληματιστήκαμε για τα πλοκάμια που μολύνουν τους χώρους των Ενόπλων Δυνάμεων», εννοώντας βέβαια το ΚΚΕ.

Είναι έκδηλη η ανησυχία τους, γιατί το ΚΚΕ εκφράζει με τις θέσεις του τον λαϊκό, γνήσιο πατριωτισμό, και στηρίζει τα προβλήματα που απασχολούν το προσωπικό των ΕΔ και των ΣΑ. Οι ναζιστές - εγκληματίες της Χρυσής Αυγής θέλουν τα στελέχη των ΕΔ και των ΣΑ να μην έχουν κανένα δικαίωμα. Επιδίωξή τους είναι να τους στρέφουν ενάντια στο λαό. Γι' αυτό και στο μεγαλύτερο μέρος της απάντησής τους, χρησιμοποιούν τη συκοφαντία, το ψέμα και τον αισχρό αντικομμουνισμό.

Το προσωπικό των ΕΔ και των ΣΑ και τα στρατευμένα παιδιά του λαού μας, προέρχονται στην πλειοψηφία τους από λαϊκές οικογένειες.

Ο λαός μας δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να ανέχεται την εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, την παρουσία του ΝΑΤΟικού στόλου στο Αιγαίο και της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής - Ακτοφυλακής, που αλωνίζουν στα σύνορα και καταπατούν κάθε κυριαρχικό δικαίωμα της πατρίδας μας. Δεν πρέπει να ανέχεται ο λαός μας τα ελληνικά στρατεύματα να βρίσκονται έξω από τα σύνορα και οι ΕΔ να συμμετέχουν σε αποστολές και πολεμικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Οι ναζί της Χρυσής Αυγής γράφουν: «Καλούμε όσους συνδικαλίζονται να μην πέσουν στην παγίδα των κομμουνιστών, για δελεαστικά υλιστικά δικαιώματα, γιατί πολύ απλά θα εγκαταλείψουν τα εθνικά δικαιώματα, τις πραγματικές ελευθερίες των Ελλήνων».

Διαβάζοντας αυτό το απόσπασμα είναι αναγκαίο τα στελέχη των ΕΔ και των ΣΑ να απομονώσουν τη ναζιστική Χρυσή Αυγή. Να γραφτούν μαζικά και να δραστηριοποιηθούν στις ενώσεις τους, γιατί είναι άνθρωποι με ανάγκες και δικαιώματα και όχι όπως τους θέλει η Χρυσή Αυγή, χωρίς κανένα δικαίωμα. Επίσης η Χρυσή Αυγή δεν έχει καμιά σχέση με τον γνήσιο λαϊκό πατριωτισμό. Αντίθετα στηρίζει το ΝΑΤΟ, τον Τραμπ, τη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων σε αποστολές εκτός συνόρων και αποδέχεται τα εγκλήματα και τις διώξεις του Χίτλερ, του Μουσολίνι, του Μεταξά και των Ταγμάτων Ασφαλείας.

Το ΚΚΕ τονίζει ότι η γνήσια λαϊκή πατριωτική στάση κρίνεται κάθε φορά από τη θέση και τη στάση που κρατάει το κάθε κόμμα απέναντι στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και τους πολεμικούς σχεδιασμούς, που καμιά σχέση δεν έχουν με την άμυνα και τα πραγματικά λαϊκά συμφέροντα, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τα γνήσια πατριωτικά συμφέροντα του λαού μας.

Και αυτά τα λαϊκά συμφέροντα δεν είναι δυνατόν να συνυπάρχουν με την παρουσία των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων των ΗΠΑ και άλλων, τους συνασπισμούς του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και των βάσεων που λειτουργούν στην πατρίδα μας, και οι Ενοπλες Δυνάμεις να συμμετέχουν στους σφαγιασμούς λαών, με δεκάδες αποστολές εκτός συνόρων, σε Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη, Βαλκάνια κ.ά. Τα λαϊκά συμφέροντα και τα κυριαρχικά δικαιώματα εκφράζονται και με τα συνθήματα του λαού μας όπως: «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών».

Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να υποστηρίζει τα δικαιώματα του προσωπικού των ΕΔ και των ΣΑ, γιατί πλήττονται όπως και ο υπόλοιπος λαός μας από τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής, που εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις, η ΕΕ και το ΔΝΤ.


Λ. Α.

Πολύ μελάνι, μάταιος κόπος...

Συνεχίστηκαν τις προηγούμενες μέρες τα αφιερώματα από όλων των «αποχρώσεων» τις γραφίδες για τον Νίκο Μπελογιάννη, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμα φορά τους φόβους της αστικής τάξης, που ξέρει καλά τι συμβολίζει το εκτελεσμένο μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Κάποιοι δημοσιογράφοι βρήκαν στο νεοϊδρυθέν μουσείο της Αμαλιάδας την ευκαιρία να «αναγνωρίσουν θεσμικά» τον Μπελογιάννη και να κάνουν ένα ακόμα βήμα «λησμονιάς», δήθεν συγχωρώντας τον για όσα εκπροσωπούσε. Παίρνοντας τη σκυτάλη από την καπηλεία του ΣΥΡΙΖΑ, αγωνίζονται για να μετατρέψουν τον Μπελογιάννη σε «σύμβολο εθνικής συμφιλίωσης». Μόνο που η εκτέλεσή του αποδεικνύει το ακριβώς αντίθετο: ότι οι αστοί και το κράτος τους δεν μπορούν να συμφιλιωθούν με την εργατική τάξη, ούτε στον αιώνα των αιώνων.

Αλλοι απέκτησαν μεταφυσικές ικανότητες και με μια πρωτοφανή ενόραση «μαντεύουν» τι θα έκανε ο Μπελογιάννης αν γλίτωνε την εκτέλεση... Και ένας από αυτούς, με τη στρατευμένη στο σύστημα φώτισή του, δηλώνει σίγουρος ότι αν ζούσε ο Μπελογιάννης «θα μάτωνε η καρδιά του για τα χιλιάδες θύματα του Στάλιν, τις εκτελέσεις, τις εξορίες, τα βάσανα που φόρτωσε σε εκατομμύρια ανθρώπους ο υπαρκτός σοσιαλισμός...». Προσπερνάμε το γεγονός ότι ο Μπελογιάννης δολοφονήθηκε μόλις 11 μήνες πριν πεθάνει ο Στάλιν, επομένως η Ιστορία τού είχε δώσει και την ευκαιρία να τοποθετηθεί για τον ηγέτη της ΕΣΣΔ, αλλά ούτε τότε έκανε τη χάρη στα σημερινά «μέντιουμ». Αντίθετα, δεν μετάνιωσε ούτε στιγμή για την προσήλωσή του στην υπόθεση του σοσιαλισμού, υπερασπιζόμενος την εργατική εξουσία.

Τέλος, οι ίδιες σελίδες που «τιμούν» τον Μπελογιάννη, δεν παραλείπουν να φιλοξενήσουν και αναλύσεις από φθαρμένους «ανανήψαντες» τύπου Τ. Λαζαρίδη (που υπηρετεί εδώ και δεκαετίες τον αντικομμουνισμό, επιβεβαιώνοντας ότι πολλές φορές τα στερνά δεν τιμούν τα πρώτα), που «συνήλθε», συνειδητοποιώντας το μάταιο της πάλης... Τόσο η «Χρυσή Αυγή», όσο και σύσσωμος σχεδόν ο αστικός Τύπος, έσπευσαν να αναπαράγουν την συγκεκριμένη τοποθέτηση, δείχνοντας πώς προτιμούν τους «αγωνιστές»: Είτε στρατευμένους στην αστική εξουσία είτε μετανιωμένους, που καλούν σε συστράτευση για να διαφυλαχθεί η «ευρωπαϊκή πορεία της χώρας...».

Μάταιος κόπος: Οι χιλιάδες λέξεις που εξακολουθούν να αφιερώνονται στον Μπελογιάννη από τις αστικές γραφίδες είναι χαμένες από χέρι. Γιατί το μεγαλείο του αλύγιστου κομμουνιστή που δολοφονήθηκε από το αστικό κράτος, και μάλιστα από κυβέρνηση του λεγόμενου «Κέντρου», δεν μπορεί να χωρέσει στις αντιεπιστημονικές, κουτοπόνηρες και αντικομμουνιστικές αναλύσεις τους.


Δ. Π.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ