Τετάρτη 29 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
20ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
Νέα χαιρετιστήρια μηνύματα για το 20ό Συνέδριο

Εχουν ήδη ξεπεράσει τα 80 και εξακολουθούν να φτάνουν στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ χαιρετιστήρια μηνύματα για το 20ό Συνέδριο του ΚΚΕ από Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα και Οργανώσεις από κάθε γωνιά του πλανήτη. Ο «Ριζοσπάστης» συνεχίζει και σήμερα τη δημοσίευση αποσπασμάτων των μηνυμάτων (ολόκληρα τα μηνύματα δημοσιεύονται στο πόρταλ του ΚΚΕ «902.gr» με βάση τη χρονολογική σειρά με την οποία φτάνουν στο Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της Κεντρικής Επιτροπής και μεταφράζονται στα ελληνικά).

Ιορδανικό Κομμουνιστικό Κόμμα

«Είμαστε βέβαιοι ότι το επικείμενο Συνέδριό σας θα εξετάσει όλα τα παγκόσμια και περιφερειακά θέματα κοινού ενδιαφέροντος, με βάση το μεγάλο κύρος που απολαμβάνει το Κόμμα σας σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και τη θέση της χώρας σας στο παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα και στην ΕΕ, που υπαγορεύουν στο 20ό Συνέδριό σας σοβαρά καθήκοντα».

Ρουμανικό ΚΚ - 21ου αιώνα

«Κάθε επιτυχία στις εργασίες του 20ού Συνεδρίου του ΚΚΕ και με βάση τις αποφάσεις του να γίνει ένα κόμμα που θα έχει πιο αποφασιστική ιδεολογική και πολιτική επίδραση και οργάνωση, για να κινητοποιηθούν οι μάζες στη διαδικασία ανάταξης της κοινωνικής συμμαχίας των εργαζομένων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, με τους φτωχούς αγρότες και άλλους αυτοαπασχολούμενους, με τη μεγαλύτερη ένταξη της νεολαίας και γυναικών από τις λαϊκές οικογένειες σε αυτή τη συμμαχία».

Δανέζικο Κομμουνιστικό Κόμμα

« Περισσότερο από ποτέ είναι η ώρα να κερδίσουμε την εργατική τάξη και τους λαούς με τις σοσιαλιστικές ιδέες και το σοσιαλιστικό στόχο. Ως κομμουνιστές πρέπει να προετοιμαστούμε για την κατάσταση όταν "«οι κάτω» δεν θέλουν το παλιό και «οι πάνω» δεν μπορούν να ζουν και να κυβερνούν με τον παλιό τρόπο..."».

Κόμμα Λαϊκής Πρωτοπορίας (Κόστα Ρίκα)

«Με χαρά και επαναστατική ικανοποίηση, σας στέλνουμε τους θερμούς συντροφικούς μας χαιρετισμούς στο 20ό Συνέδριο του Κόμματός σας. Είμαστε βέβαιοι ότι οι επιτυχίες, το αποτέλεσμα από ένα τόσο σημαντικό, κορυφαίο γεγονός, θα συμβάλουν ώστε να δοθούν οι κύριες κατευθύνσεις της λαϊκής και ταξικής πάλης του αδερφού λαού της Ελλάδας, υπό την καθοδήγηση της ηγεσίας του».

Παραγουάνικο Κομμουνιστικό Κόμμα

«Είναι αναγκαίο, περισσότερο από ποτέ, οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες σε όλο τον κόσμο να εφαρμόσουμε στην πράξη το κεντρικό θέμα του 20ού Συνεδρίου του ΚΚΕ: "Ισχυροποιούμε το Κόμμα για δυνατό εργατικό κίνημα και κοινωνική συμμαχία. Για την εξουσία, το σοσιαλισμό". Γιατί χωρίς δυνατό Κόμμα είναι αδύνατο να προχωρήσουμε στην υλοποίηση της σοσιαλιστικής επανάστασης που θα οδηγήσει στον κομμουνισμό».

5η Συνάντηση Κομμουνιστικών Κομμάτων της Κεντρικής Αμερικής και του Παναμά

«Τα Κομμουνιστικά Κόμματα της Κεντρικής Αμερικής και του Παναμά που συγκεντρώθηκαν στο Ρίο Σεγούντο ντε Αλαχουέλα, στην Κόστα Ρίκα στις 18/2/17, χαιρετίζουν το 20ό Συνέδριο του ΚΚΕ και εύχονται επιτυχίες στην επαναστατική του δουλειά».

Αιγυπτιακό Κομμουνιστικό Κόμμα

«Εκτιμάμε ιδιαίτερα το ρόλο σας στη δράση για ύψωση του συνθήματος "Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε" και στην κοινή δράση όλων των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων για την ειρήνη και την ήττα της τρομοκρατίας, του σιωνισμού και του ιμπεριαλισμού».

Δίκτυο Κομμουνιστικών Οργανώσεων, ΗΠΑ

«Εκτιμάμε τον ηθικό και εποικοδομητικό ρόλο σας στο Διεθνές Κομμουνιστικό Κίνημα και ειδικά τη συνεπή στάση σας απέναντι στον οπορτουνισμό. Οι Ελληνες κομμουνιστές συνεχίζουν τη μακρόχρονη παράδοση του Κόμματος, της σταθερής μαχητικότητας και του αταλάντευτου διεθνισμού. Οι θεωρητικές συνεισφορές του ΚΚΕ στο κίνημά μας είναι τεράστιες».

Κόμμα των Κοινοτήτων της Ρουμανίας

«Είναι πεποίθησή μας ότι το επικείμενο Συνέδριό σας θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα στην παραπέρα ενίσχυση του Κόμματός σας, του εργατικού κινήματος στην Ελλάδα και του κομμουνιστικού και εργατικού κινήματος στα Βαλκάνια, στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, και ότι θα βοηθήσει εκείνους που παλεύουν για έναν καλύτερο, πιο δίκαιο κόσμο, το σοσιαλισμό».

Ρουμανικό Σοσιαλιστικό Κόμμα

«Το Ρουμανικό Σοσιαλιστικό Κόμμα έχει την τιμή να σας στείλει τους πιο θερμούς χαιρετισμούς με αφορμή το Συνέδριό σας. Είμαστε βέβαιοι ότι θα αποτελέσει ένα νέο βήμα μπροστά στην πάλη σας για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, για το σοσιαλισμό και την πρόοδο».

Κομμουνιστικό Κόμμα Αυστραλίας

«Οι Θέσεις που προετοιμάστηκαν από το ΚΚΕ για το Συνέδριό του, παρουσιάζουν τη βαθιά ανάλυση των τελευταίων ετών και τις συνθήκες που επικρατούν σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Μας παρέχουν μια έγκαιρη πηγή από την οποία μπορούμε να μάθουμε και ταυτόχρονα μια ισχυρή βάση για το Συνέδριό σας, κατά την οποία θα χαραχθεί ο δρόμος».

Λιβανέζικο Κομμουνιστικό Κόμμα

«Τα Κόμματά μας μοιράζονταν και εξακολουθούν να μοιράζονται μια κοινή πλατφόρμα αγώνων ενάντια στον καπιταλισμό, τον ιμπεριαλισμό, την κατοχή, τον πόλεμο και την εκμετάλλευση. Εχουμε αγωνιστεί μαζί σε όλα τα επίπεδα για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, που θα πρέπει τελικά να επιτευχθούν μέσω του σοσιαλισμού που τερματίζει την εποχή της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Σε μια περιοχή που απειλείται συνεχώς από την επιθετικότητα των ΗΠΑ, την ισραηλινή κατοχή και τις συνεχείς εξωτερικές παρεμβάσεις των καπιταλιστικών κέντρων, συμπεριλαμβανομένης της ΕΕ, προσδοκούμε στην ενίσχυση του συντονισμού και της αλληλεγγύης μας για τα συμφέροντα των λαών των χωρών μας».

Σουδανικό Κομμουνιστικό Κόμμα

«Στην Ελλάδα το ΚΚΕ έχει παίξει βασικό ρόλο στο ξεσκέπασμα της αντιδραστικής φύσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και στο να ενώσει τους Ελληνες εργαζόμενους και τα άλλα προοδευτικά τμήματα του πληθυσμού στον αγώνα, για να νικήσουν τη σημερινή κυβερνητική πολιτική και να δημιουργήσουν την επαναστατική εναλλακτική λύση ενάντια στη συμμαχία ΕΕ, ΔΝΤ και ΣΥΡΙΖΑ».

Κομμουνιστικό Κόμμα Αλβανίας

«Το Κομμουνιστικό Κόμμα Αλβανίας, το οποίο παλεύει σε μια μακρόχρονη μεταβατική κατάσταση του αμφιλεγόμενου αυτού συστήματος με το όνομα "αστική δημοκρατία", έχει εκτιμήσει και εκτιμά την άμεση βοήθεια του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, το οποίο έχει βρεθεί στο πλευρό μας σε όλα τα προβλήματα που έχουν προκύψει στο δύσκολο δρόμο της πάλης ενάντια στο αστικό σύστημα, το οποίο έχει μετατρέψει την κάποτε σοσιαλιστική Αλβανία σε Δημοκρατία της "μπανανίας", παντελώς εξαρτώμενη από το ξένο κεφάλαιο».

Κομμουνιστικό Κόμμα Σλοβακίας

«Επιτρέψτε μου εκ μέρους του ΚΚ Σλοβακίας να εκφράσω την πεποίθηση ότι το 20ό Συνέδριο του ΚΚΕ θα είναι ωφέλιμο όχι μόνο για την εργατική τάξη της Ελλάδας, αλλά και για το κομμουνιστικό και εργατικό κίνημα στη χώρα μας.

Αναμένουμε με ενθουσιασμό τα αποτελέσματα των συζητήσεών σας στο 20ό Συνέδριο, με βάση την πείρα από την πάλη για τα εργατικά δικαιώματα, την ειρήνη και το σοσιαλισμό. Το Κόμμα σας είναι ένα από τα κόμματα στο διεθνές κομμουνιστικό κίνημα με το οποίο επιδιώκουμε να ενισχύσουμε τις διμερείς μας σχέσεις».

ΚΚ Σρι Λάνκα

«Το Κόμμα μας αξιοποιεί την ευκαιρία, για να εκφράσει τη βαθιά εκτίμηση και θαυμασμό για το διεθνιστικό ρόλο του ΚΚΕ στο συντονισμό των δράσεων στο Διεθνές Κομμουνιστικό Κίνημα μετά την κατάρρευση του σοσιαλισμού στην Ευρώπη.

Το Συνέδριό σας είναι σημαντικό στο πλαίσιο των προκλήσεων που τίθενται σε εθνικό και διεθνές επίπεδο από την παγκόσμια οικονομική κρίση, την ύφεση, τις τάσεις του προστατευτισμού, τα προβλήματα των μεταναστών και προσφύγων και την ένταση των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων κ.λπ.».

Βραζιλιάνικο Κομμουνιστικό Κόμμα

«Για εμάς στο ΒΚΚ, το ΚΚΕ αποτελεί ισχυρό σημείο αναφοράς για την πεποίθησή του πως το καπιταλιστικό σύστημα δεν μπορεί να προσφέρει καλές συνθήκες ζωής και εργασίας για την πλειονότητα των εργαζομένων του κόσμου, την πρότασή του ότι η λύση για τα ουσιαστικά προβλήματα της ανθρωπότητας είναι ο Σοσιαλισμός προς την κατεύθυνση του Κομμουνισμού. Συμφωνούμε με την κριτική που κάνει το ΚΚΕ στις σοσιαλδημοκρατικές και γενικότερα ρεφορμιστικές προτάσεις και με την πάλη του ενάντια στις οργανώσεις που είναι επικεφαλής του ευρωπαϊκού καπιταλισμού και ιμπεριαλισμού, όπως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΝΑΤΟ.

Αναγνωρίζουμε, επίσης, την καλή δουλειά του ΚΚΕ στο διεθνές επίπεδο, όπου είχε καθοριστικό ρόλο στην οικοδόμηση καλύτερων σχέσεων ανάμεσα στα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα για την ανταλλαγή πληροφοριών και για την πρόταση κοινών δράσεων ενάντια στον καπιταλισμό και τον ιμπεριαλισμό».

Περουβιάνικο Κομμουνιστικό Κόμμα

«Γνωρίζουμε τη δύναμη και το θάρρος του αγώνα που δίνει ο ελληνικός λαός και η πρωτοπορία του που εκφράζεται στο ΚΚΕ. Συγχαρητήρια στο Συνέδριό σας, στο Κόμμα και στο λαό συνολικά και ευχόμαστε να πετύχετε τους στόχους της επαναστατικής πολιτικής πάλης για τον κοινωνικό μετασχηματισμό της χώρας σας».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org