Τετάρτη 29 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αναφορές για αυξημένη δράση Τούρκων πρακτόρων στην Ελλάδα

Για αυξημένη δράση ανδρών των τουρκικών Μυστικών Υπηρεσιών στην Ελλάδα μιλά ο Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, Τούρκος δημοσιογράφος, πρ. διευθυντής της εφημερίδας «ΖΑΜΑΝ», που σήμερα ζει αυτοεξόριστος.

Ο Μποζκούρτ θεωρείται καλά πληροφορημένος και σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο έγραψε: «Οι πηγές μου αναφέρουν ότι οι τουρκικές Μυστικές Υπηρεσίες έχουν κλιμακώσει τις κεκαλυμμένες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, αυξάνοντας και τον αριθμό των επιχειρησιακών» (πρακτόρων).

Την εκτίμησή αυτή επανέλαβε, μιλώντας αργότερα στον ελληνικό ιστότοπο «OnAlert.gr»: «Γνωρίζω από δύο πηγές μου ότι ο αριθμός των Τούρκων πρακτόρων στην Ελλάδα έχει αυξηθεί. Tώρα που έχουν τελειώσει οι εκλογές στη Βουλγαρία, η Τουρκία μπορεί να στρέψει την προσοχή της προς την Ελλάδα», σημειώνοντας πως «η Αγκυρα έχει στρέψει την προσοχή της στην Ελλάδα και το Μεταναστευτικό, που ο Ερντογάν σκοπεύει να χρησιμοποιήσει ως μοχλό πίεσης εναντίον της ΕΕ».

Ερωτηθείς, δε, αν η Αγκυρα θα επιχειρήσει να προκαλέσει κάποιο «ατύχημα» στο Αιγαίο ή κάποιο επεισόδιο στη Θράκη, απάντησε: «Οτιδήποτε είναι δυνατόν. Κρίνοντας από προηγούμενα σχέδια και "ψεύτικες σημαίες", τόσο το Αιγαίο όσο και η Θράκη θα μπορούσε να είναι στο παιχνίδι. Εγώ θα έδινα ιδιαίτερη σημασία στα σημεία που ενδιαφέρουν τους Τούρκους, όπως το μουσείο του Ατατούρκ και ακόμη και τα τζαμιά όπου συχνάζουν».

Ο,τι κι αν μεθοδεύεται, η Αγκυρα συνεχίζει την υπόμνηση πάγιων αξιώσεων της τουρκικής αστικής τάξης στο Αιγαίο. Εξ ου και χτες το μεσημέρι ζεύγος τουρκικών «F-16» πραγματοποίησε υπέρπτηση πάνω από τις νησίδες Πιάτο και Στρογγυλό βορείως του Αγαθονησίου. Συνολικά 4 τουρκικά μαχητικά, τα 2 οπλισμένα, προχώρησαν χτες σε 37 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, ενώ καταγράφηκε και μία εμπλοκή με ελληνικά μαχητικά που σηκώθηκαν για αναχαίτιση.

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, στο μεταξύ, το ΓΕΣ χτες διοχέτευσε στη δημοσιότητα σειρά φωτογραφιών από Ελληνες στρατιώτες σε σκοπιές και περίπολα στον Εβρο, με λεζάντα: «Η επαγρύπνηση αλλά και η ετοιμότητα για την αντιμετώπιση κάθε πρόκλησης, του προσωπικού των Μονάδων Προκάλυψης στην Περιοχή Ευθύνης του Δ' Σώματος Στρατού, είναι συνεχής».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ