Τετάρτη 29 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τρεις δικογραφίες κατά πολιτικών προσώπων στη Βουλή

Τρεις δικογραφίες κατά πολιτικών προσώπων έστειλε χτες στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης, Στ. Κοντονής, για να διερευνηθούν τυχόν ποινικές τους ευθύνες, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικογραφίες αφορούν: Τον πρώην πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά και συγκεκριμένα ηχητικό ντοκουμέντο το οποίο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στις 10 Απρίλη 2014. Σε αυτό το ηχητικό απόσπασμα ακούγεται η φράση «πες στον ψηλό, τον Παναθηναϊκάκια οι επόμενοι τρεις που θα πάνε να τους γ....ει». Η εν λόγω προτροπή φαίνεται να αφορούσε κατηγορούμενους της Χρυσής Αυγής ενόψει της απολογίας τους και φέρεται να αποδίδεται στον πρώην πρωθυπουργό. Στην περίπτωση αυτή το διερευνόμενο αδίκημα είναι της πρόκλησης τέλεσης πλημμελήματος και συγκεκριμένα της παράβασης καθήκοντος εκ μέρους δικαστικού λειτουργού.

Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη μετά από καταγγελία πολίτη στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, στην οποία όμως αναφερόταν το αδίκημα της παραβίασης του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών, θέτοντας ζητήματα για την ασφάλεια της χώρας από την παρακολούθηση των επικοινωνιών του πρωθυπουργού. Ωστόσο, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέληξε ότι πρέπει η Βουλή να αναζητήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού, ενώ δεν κατέστη δυνατόν στο πλαίσιο της έρευνας να εντοπιστεί ο δράστης της καταγραφής.

Η επόμενη δικογραφία αφορά τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Θ. Παπαχριστόπουλο για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης διά του Τύπου μετά από μήνυση του αντιπροέδρου της ΝΔ Αδ. Γεωργιάδη για όσα είπε σχετικά με εμπλοκή πολιτικών προσώπων από τη ΝΔ στην υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ. Και τέλος τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα την περίοδο 2013-14 μετά από μήνυση εταιρείας πετρελαιοειδών και τον πρώην γενικό γραμματέα εσόδων Χ. Θεοχάρη, ενώ στρέφεται και κατά των εκπροσώπων των ΕΛΠΕ και της ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ. Στη μήνυση γίνεται λόγος για τεράστια ζημία του Δημοσίου από τροπολογία που κατέθεσε ο Γ. Στουρνάρας, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η διαγραφή βεβαιωμένων προστίμων και εισπρακτέων φορολογικών εσόδων που είχαν επιβληθεί στη ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ