Τετάρτη 8 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Ξεκινά η τέταρτη από τις συσχετιζόμενες υποθέσεις

Ξεκίνησε χτες στη δίκη της Χρυσής Αυγής η τέταρτη συσχετιζόμενη υπόθεση με τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση, που αφορά στο μαχαίρωμα στο πρόσωπο 16χρονου μαθητή του 3ου ΓΕΛ Παλαιού Φαλήρου από τον χρυσαυγίτη Γ. Αποστολόπουλο. Η επίθεση έγινε στις 28 Γενάρη του 2013 και στο Εφετείο η κατηγορία μετατράπηκε, μετά από πρόταση του εισαγγελέα, από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη με ενδεχόμενο δόλο, οπλοφορία και οπλοχρησία. Η υπόθεση έχει τελεσιδικήσει και έχει βγει καταδικαστική απόφαση. Να υπενθυμίσουμε ότι ο Γ. Αποστολόπουλος αναγκάστηκε να ομολογήσει μετά τη σύλληψη συνεργού του και την αποκάλυψη στοιχείων από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου. Στα κινητά και των δύο υπήρχαν μηνύματα με τα οποία ειδοποιούνταν από το Μέτωπο Νεολαίας της Χρυσής Αυγής για εκδηλώσεις και «δράσεις» της, ενώ στο σπίτι του δράστη βρέθηκαν μεταξύ άλλων και φωτογραφίες με το πουλί της Χούντας της 21ης Απριλίου.

Στην κατάθεσή της η Αρτεμις Καμπιώτη, φίλη του χρυσαυγίτη Γ. Αποστολόπουλου και μαθήτρια τότε του 3ου ΓΕΛ Παλαιού Φαλήρου, κρύφτηκε πίσω από την ιδιότητα της ...κατηγορούμενης και απέφυγε να απαντήσει σε καίριες ερωτήσεις (εκκρεμεί η δίκη της για ηθική αυτουργία για το μαχαίρωμα του τότε 16χρονου μαθητή). Επιπρόσθετα, προσπάθησε να θολώσει τα νερά, αφού παραδέχτηκε μεν ότι είναι μηνύματα της Χρυσής Αυγής αυτά που έλαβε ο Αποστολόπουλος για εκδηλώσεις, αλλά ισχυρίστηκε ότι δήθεν όλα τα κόμματα στέλνουν μηνύματα σε όλους!

Νωρίτερα ολοκληρώθηκε η εξέταση του μάρτυρα Ελγαντούρ Ναΐμ, προέδρου της Ενωσης Μουσουλμάνων Ελλάδας, από τους συνηγόρους των χρυσαυγιτών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ