Πέμπτη 2 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δεν κάνουν πίσω οι εργαζόμενοι στην «Καρυπίδης»

Νέος γύρος κινητοποιήσεων για τα δεδουλευμένα και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας

Δυναμική κινητοποίηση έξω από το κατάστημα στην οδό Θ. Σταύρου στην Ξηροκρήνη Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι εργαζόμενοι της επιχείρησης «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ», που παλεύουν για τα δεδουλευμένα και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Σήμερα προγραμματίζουν νέα κινητοποίηση έξω από το ίδιο κατάστημα, ενώ αύριο Παρασκευή, στις 10.30 το πρωί, θα πραγματοποιήσουν κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας, που αρνούνται να παρέμβουν για να σταματήσει η καλοστημένη επιχείρηση της εργοδοσίας να τους πετάξει στο δρόμο της ανεργίας.

Το κατάστημα στην Ξηροκρήνη, μέχρι πριν λίγους μήνες, λειτουργούσε από την επιχείρηση «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ». Τώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, περνάει στα χέρια της επιχείρησης Discount Markt, μετά από συμφωνία με τον ιδιοκτήτη του ακινήτου, ο οποίος προηγούμενα έκανε έξωση στην «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ».

Το ΔΣ του Πανελλαδικού Σωματείου των Εργαζομένων στην Επιχείρηση «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ» (πρώην «Αρβανιτίδης») καταγγέλλει ότι άλλες αλυσίδες ανοίγουν καταστήματα της «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ» χωρίς όμως να προσλάβουν τους εργαζόμενους, καταστρατηγώντας ακόμα και αυτήν την υποτυπώδη νομοθεσία για την προστασία των εργαζομένων σε περίπτωση μεταβίβασης επιχειρήσεων, εγκαταστάσεων ή τμημάτων εγκαταστάσεων ή επιχειρήσεων.

Χτες, στο πλαίσιο της κινητοποίησης, εκπρόσωποι του Σωματείου έκαναν παράσταση στην Επιθεώρηση Εργασίας. Σε ανακοίνωσή του σημειώνει: «Εμείς δηλώνουμε ότι δεν θα κάνουμε πίσω. Συνεχίζουμε συσπειρωμένοι στο σωματείο μας, που όλο το προηγούμενο διάστημα με συλλογικές αποφάσεις μπαίνει μπροστά, αγωνίζεται, υπερασπίζει το δικαίωμά μας στη δουλειά, το δικαίωμα στη ζωή που μας αξίζει.

Οι τελευταίες εξελίξεις και η πείρα που συγκεντρώνεται δικαιώνουν τη δράση του σωματείου, την αταλάντευτη στάση του απέναντι στις ψεύτικες υποσχέσεις της εργοδοσίας και τη στάση αναμονής και εφησυχασμού που καλλιεργούσε η κυβέρνηση».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ