Πέμπτη 2 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Συγκέντρωση - απάντηση στα νέα αντεργατικά μέτρα και τον εμπαιγμό

«Οργάνωση και αγώνας η απάντησή μας» φώναξαν οι συγκεντρωμένοι έξω από το «Hilton», όπου κυβέρνηση και κουαρτέτο ετοιμάζουν το νέο γύρο αντιλαϊκής επίθεσης για λογαριασμό του κεφαλαίου

Δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε χτες το απόγευμα το ΠΑΜΕ έξω από το ξενοδοχείο «Χίλτον», μέσα στο οποίο συνεδρίαζαν κυβέρνηση - κουαρτέτο, ετοιμάζοντας τα νέα αντιλαϊκά μέτρα για λογαριασμό του κεφαλαίου.

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, συγκεντρώθηκαν στη διασταύρωση των οδών Β. Σοφίας και Β. Κωνσταντίνου, δίνοντας με την κινητοποίησή τους μια ακόμα άμεση εργατική - λαϊκή απάντηση σε παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα, αλλά και στον εμπαιγμό της κυβέρνησης ότι τάχα διαπραγματεύεται με κριτήριο τα συμφέροντα των εργαζομένων. Οπως υπογράμμιζε και το πανό που είχε αναρτηθεί στην κεντρική εξέδρα: «ΕΕ - ΔΝΤ - ΣΕΒ, ματώνουν τις ζωές μας. Οργάνωση και αγώνας η απάντησή μας».

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν επίσης η ΠΑΣΕΒΕ, η ΟΒΣΑ, η ΟΓΕ, Λαϊκές Επιτροπές και φορείς από διάφορες περιοχές της Αττικής, που έφτασαν συντεταγμένα στο σημείο με προσυγκεντρώσεις.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε ο Οσγκάν Μαντάρ, γενικός γραμματέας του Συνδικάτου Μετάλλου Τουρκίας, ο οποίος συμμετείχε χτες το πρωί στην απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων στη ναυπηγοεπισκευή στο Πέραμα.

Να νιώθουν καυτή την ανάσα του εργατικού - λαϊκού κινήματος

Από τη χτεσινή κινητοποίηση έξω από το «Hilton»
Από τη χτεσινή κινητοποίηση έξω από το «Hilton»
Η συγκέντρωση έξω από το «Hilton» (μπροστά από το οποίο, να σημειωθεί, είχαν παραταχθεί 13 αστυνομικές κλούβες), άνοιξε με τους χαιρετισμούς του Γιάννη Γαλανόπουλου, μέλους της ΕΕ της ΟΕΝΓΕ, και του Ανδρέα Καραμπάτσου, μέλος του ΔΣ της ΠΟΣΕ ΙΚΑ, ενώ την κεντρική ομιλία έκανε ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας.

Ο Γ. Γαλανόπουλος αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της Υγείας και υπογράμμισε: «Ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους εργαζόμενους που αγωνίζονται για να αποτινάξουν τη βαρβαρότητα που μας επιβάλλουν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, τα κόμματα του κεφαλαίου και οι μηχανισμοί του. Την Πέμπτη 2 Μάρτη, οι νοσοκομειακοί γιατροί προχωράμε σε πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας».

Ο Αν. Καραμπάτσος επισήμανε πως «δεν πρέπει να τους αφήσουμε να λεηλατήσουν άλλο τις ζωές μας. Από εδώ και εμπρός, θα νιώθουν καυτή την ανάσα του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Για εμάς, για τις ταξικές δυνάμεις στο κίνημα, η εξέλιξη με την επιβολή νέων βάρβαρων μέτρων δεν μας εκπλήσσει. Ξέρουμε ότι δεν θα σταματήσουν μέχρι να παραδώσουν μια από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις της εργατικής τάξης στις ορέξεις των επιχειρηματιών και εμπόρων της Ασφάλισης και της Υγείας, μέχρι να συντρίψουν ακόμη περισσότερο την τιμή της εργατικής δύναμης».

Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με το κάψιμο της σημαίας της ΕΕ, ενώ η συνέχεια δίνεται στην προσπάθεια που αναπτύσσουν οι ταξικές δυνάμεις μέσα στους κλάδους και τους χώρους δουλειάς, για την άνοδο της οργάνωσης των εργαζομένων, για την ανάπτυξη της πάλης και την οργάνωση μαζικής απεργιακής απάντησης, ενάντια στην αντιλαϊκή επίθεση, με αιτήματα που προτάσσουν τις σύγχρονες εργατικές - λαϊκές ανάγκες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεύτερο κρούσμα απόλυσης με τη συνδρομή της αστυνομίας (23/10/2018)
Απολύσεις εργαζομένων μέσω «δουλεμπορικών» στο «Hilton» (21/9/2018)
11η Συνάντηση Ευρωπαϊκών Κομμουνιστικών Νεολαιών (5/3/2015)
Ταξικός αντίλαλος στους δρόμους της Αθήνας (25/11/2009)
Σταθερά σε αγωνιστική πορεία (17/11/2007)
Αγωνιστική απάντηση για το Ασφαλιστικό (21/6/2007)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org