Πέμπτη 2 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΠΑΣΕΒΕ
14 Μάρτη: Μέρα Πανελλαδικής Δράσης ενάντια στη φοροληστεία

Το πανό της ΠΑΣΕΒΕ στη χτεσινή κινητοποίηση έξω από το «Hilton»
Το πανό της ΠΑΣΕΒΕ στη χτεσινή κινητοποίηση έξω από το «Hilton»
Με κεντρικό σύνθημα «Αντιστεκόμαστε στη φοροληστεία από το πρώτο ευρώ. Διεκδικούμε αφορολόγητο όριο και για τους αυτοαπασχολούμενους», η ΠΑΣΕΒΕ καλεί να γίνει η Τρίτη 14 Μάρτη Μέρα Πανελλαδικής Δράσης ενάντια στην αντιλαϊκή φοροληστεία.

Σε αυτό το πλαίσιο, τις αμέσως επόμενες μέρες αναμένεται να οριστούν οι κατά τόπους αγωνιστικές πρωτοβουλίες.

Αναλυτικά, στο σχετικό κάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ επισημαίνεται:

«Την ώρα που οι επιπτώσεις από την οικονομική κρίση παραμένουν και μεγαλώνουν, η αναδουλειά έχει περάσει την πόρτα των μικρών επιχειρήσεων, τα λουκέτα αυξάνονται, τα χρέη μας πνίγουν. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζει την πολιτική που μας αφανίζει. Τα μέτρα που έχει πάρει για το Φορολογικό και τα μέτρα που ετοιμάζεται να πάρει, τσακίζουν παραπέρα το ελάχιστο εισόδημά μας.

Η πλειονότητα των αυτοαπασχολούμενων που δηλώνουμε καθαρά κέρδη κάτω των 10.000 ευρώ, καλούμαστε να πληρώσουμε τα μισά σχεδόν στην Εφορία και στην Ασφάλιση. Δηλαδή, ο επαγγελματίας με ατομική επιχείρηση, που δηλώνει καθαρά κέρδη έως 10.000 ευρώ, πρέπει να πληρώσει φόρους 2.850 ευρώ και με την εισφορά 1.927 ευρώ στον ΕΦΚΑ, του μένουν 5.223 ευρώ ετησίως, ή 435,25 ευρώ μηνιαίως.

Βέβαια, στην πραγματικότητα, το ποσό αυτό είναι σημαντικά μικρότερο, διότι θα πρέπει να συνυπολογιστούν μια σειρά επιβαρύνσεις (ΕΝΦΙΑ, αυξημένη φορολογία καυσίμων, πετρελαίου θέρμανσης κ.λπ.). Στις ομόρρυθμες και ετερόρρυθμες εταιρείες τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα, καθώς η κυβέρνηση μας φορολογεί με το εξοντωτικό 29%.

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση μας "τελειώνει" με την εξοντωτική φορολογία, οι φοροαπαλλαγές για το μεγάλο κεφάλαιο συνεχίζονται, για να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί.

Αυτό επιβεβαιώνει και η πορεία της νέας "αξιολόγησης". Ετοιμάζει για τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους και τους συνταξιούχους νέα εισπρακτικά μέτρα, μας επιβάλλει νέα δεινά που στόχο έχουν την ανάκαμψη και την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου.

Για μια ακόμα φορά, στο όνομα της εξασφάλισης της συμφωνίας, της περιβόητης ανάκαμψης και των ματωμένων πλεονασμάτων, ετοιμάζουν νέα φοροληστεία, νέο τσάκισμα συντάξεων, δικαιωμάτων κ.τ.λ. Τα μεγάλα λόγια για τα αντίμετρα είναι σκέτη κοροϊδία, για να μας εξαπατήσουν και να περάσουν πιο εύκολα τα αντιλαϊκά μέτρα. Η πολιτική τους είναι ξεκάθαρη, επιδιώκουν να ξεκαθαρίσουν την αγορά από το μεγαλύτερο μέρος των μικρών επιχειρήσεων, διευκολύνουν τους ομίλους και τα μονοπώλια να αρπάξουν το σύνολο της αγοράς.

Αρκετά ματώσαμε. Δεν σταματάμε αν δεν τους σταματήσουμε. Δεν συμβιβαζόμαστε με τον εφιάλτη των καθημερινών χρεών και τη μίζερη ζωή που μας προορίζουν!

Υψώνουμε τείχος αντίστασης στην πολιτική που μας εξοντώνει. Υπερασπίζουμε μαχητικά με τους αγώνες μας τα δικαιώματα, τη ζωή των οικογενειών μας. Δεν συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια και την ανέχεια που μας προορίζουν.

Απαιτούμε:

-- Επαναφορά του αφορολόγητου ορίου για τους αυτοαπασχολούμενους

-- Κάτω η φοροληστεία. Κατάργηση των αντιλαϊκών φορολογικών νόμων και χαρατσιών. Να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο.

-- 20.000 ευρώ αφορολόγητο όριο και επιπλέον 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.

-- Κατάργηση της φορολογίας 22% για τις ατομικές επιχειρήσεις και 29% προσωπικές εταιρείες από το πρώτο ευρώ.

-- Αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων στο 45%.

-- Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για εισοδήματα μέχρι 20.000 ευρώ.

-- Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των φόρων στην πρώτη κατοικία.

-- Κατάργηση των έμμεσων φόρων και του ΦΠΑ στα είδη διατροφής, την εκπαίδευση, την Υγεία και τα οικιακά τιμολόγια Ενέργειας, ύδρευσης και τηλεπικοινωνίας. Κατάργηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης.

-- Μείωση κατά 50% των δημοτικών φόρων και τελών για κέρδη μέχρι 20.000 ευρώ και αύξησή τους για τις μεγάλες επιχειρήσεις.

-- Τα λογιστικά βιβλία μοναδική πηγή προσδιορισμού του εισοδήματος των αυτοαπασχολούμενων, κατάργηση κάθε αντικειμενικού ή αναδρομικού συστήματος φορολόγησης».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μέρα Δράσης ενάντια στη φοροληστεία (9/3/2017)
Στη φοροληστεία αντιδρούν οι ταξιτζήδες (15/7/2016)
Μέρα δράσης των ΕΒΕ ενάντια στη φορολεηλασία (23/5/2015)
Πανελλαδική δράση από τους ΕΒΕ στις 10 Ιούνη (13/5/2015)
Στόχοι πάλης για το Φορολογικό (3/7/2012)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org