Πέμπτη 16 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Υπογράφουν τη μια μείωση μετά την άλλη...

Μειώσεις που φτάνουν το 20%, σε σχέση με τους μισθούς που προβλέπει η κλαδική Σύμβαση υπέγραψαν το προηγούμενο διάστημα οι συνδικαλιστές της πλειοψηφίας του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων ν. Ηρακλείου, σε επιχειρησιακή σύμβαση για τους εργαζομένους στα ξενοδοχεία «Neptuno Beach» και «Village Resort» της εταιρείας «ZEUS HOTELS ΑΕ».

Η Επιτροπή Αγώνα Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου καταγγέλλει τόσο το περιεχόμενο της Σύμβασης όσο και την τακτική της πλειοψηφίας του Σωματείου, που δεν ενημέρωσε καν τους ξενοδοχοϋπαλλήλους για τους απαράδεκτους όρους στους οποίους συμφώνησε και πολύ περισσότερο δεν έκανε την παραμικρή προσπάθεια για να οργανωθούν οι εργαζόμενοι και να παλέψουν για σύμβαση που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους.

«Η πλειοψηφία του ΔΣ του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων υπερασπίζεται και πρωτοστατεί στην υπογραφή τέτοιων συμβάσεων», σημειώνει η Επιτροπή στην ανακοίνωσή της και εξηγεί: «Εχει υπογράψει πάνω από 20 τέτοιες συμβάσεις από το 2016 με απαράδεκτους όρους, με αποκορύφωμα την περίπτωση των "Zeus Hotels", όπου η μείωση φτάνει στο 20% από την Εθνική Κλαδική Σύμβαση με 668 ευρώ μεικτά! Στο ύψος δηλαδή των συμβάσεων που έχουν υπογραφεί από τις Εργοδοτικές Ενώσεις Προσώπων». Παρ' όλα αυτά, σημειώνει, «έχουν το θράσος να το παρουσιάζουν σαν αύξηση 14% από τα 586 ευρώ του κατώτατου μισθού!».

«Για άλλη μια φορά έβαλαν στη γωνία τους εργαζόμενους και τις ανάγκες τους, επιβεβαιώνουν το ρόλο τους ως εργοδοτικοί συνδικαλιστές, αφού βρίσκονται σε πλήρη σύμπλευση με τους μεγαλοξενοδόχους», αναφέρει η Επιτροπή Αγώνα. Επισημαίνει ακόμα ότι θα πιέσει με όλες τις δυνάμεις που έχει ώστε το επόμενο διάστημα να συγκληθεί γενική συνέλευση, προκειμένου οι εργαζόμενοι να συζητήσουν για την ανάγκη να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους και να παλέψουν για την ανάκτηση των απωλειών στα χρόνια της κρίσης. Τέλος, καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο στις 21 Φλεβάρη, στο Ηράκλειο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ