Πέμπτη 16 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
Συσκέψεις και συνελεύσεις σήμερα στα μπλόκα

Αποφασίζουν για την πορεία της κινητοποίησης, στον απόηχο του πανελλαδικού συλλαλητηρίου στην Αθήνα

Από το πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα
Από το πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα
Σε συνελεύσεις και συσκέψεις προχωρούν σήμερα, Πέμπτη, οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι που βρίσκονται στα μπλόκα τρεις και πλέον βδομάδες, ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ που τους ξεκληρίζει. Οι σημερινές συσκέψεις θα πραγματοποιηθούν δύο μέρες μετά το συλλαλητήριο που οργάνωσε την περασμένη Τρίτη στην Αθήνα η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Στον απόηχο της πετυχημένης κινητοποίησης, στην οποία αγρότες από μπλόκα και συλλόγους όλης της χώρας, από τη Μακεδονία μέχρι την Κρήτη, διαδήλωσαν μαζί με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία και τις γυναίκες της πόλης, θα συζητηθεί η πορεία του δίκαιου αγώνα που δίνουν για την επιβίωσή τους. Στις συσκέψεις θα γίνει ενημέρωση και συζήτηση για την κινητοποίηση, για την απάντηση που έδωσε το οργανωμένο αγροτικό κίνημα στην αδιαλλαξία και στην προπαγάνδα της κυβέρνησης, στη συστηματική συκοφάντηση του αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς και στην προσπάθεια να ενεργοποιηθεί ο «κοινωνικός αυτοματισμός».

Ηδη οι αγρότες έχουν διαμηνύσει πως στις 21/2 θα διαδηλώσουν μαζί με τα εργατικά σωματεία στα συλλαλητήρια που οργανώνονται σε δεκάδες πόλεις της χώρας, δίνοντας συνέχεια στην κοινή δράση και στην προσπάθεια να συνειδητοποιείται πλατύτερα η αναγκαιότητα της κοινωνικής συμμαχίας. Να σημειωθεί ότι σχετικές αποφάσεις έχουν παρθεί από τους αγροτικούς συλλόγους που συμμετείχαν στα μπλόκα της Μεσσηνίας, του Αργους, της Αρτας, της Πρέβεζας και της Ανθήλης, όπου θα γίνουν σήμερα μεγάλα λαϊκά γλέντια, ενώ ανάλογες αποφάσεις αναμένονται κι από αλλού τις αμέσως επόμενες μέρες.

Στα Χανιά, η Αγροτική Ομοσπονδία καλεί σήμερα, στις 7 μ.μ., τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους σε συνέλευση. Στη συνέχεια, οι αγρότες ετοιμάζονται να «τσικνίσουν» μαζί με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους και τη νεολαία της περιοχής στο μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια. Ο Αγροτικός Σύλλογος Πλατάνου Αμαρίου οργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας αύριο Παρασκευή 17/2 στο ΚΕΑΟ στο Ρέθυμνο.

Στο μπλόκο των αγροτών της Ηλείας, που έχει στηθεί στο Λατίφι Αμαλιάδας, χτες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση και καθορίστηκε για τις επόμενες μέρες πρόγραμμα δράσης, αρχής γενομένης από αύριο, Παρασκευή, όπου θα υπάρξει παρέμβαση στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Την ερχόμενη Τρίτη με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού πραγματοποιείται παναγροτικό συλλαλητήριο στην πλατεία ΟΤΕ του Πύργου στις 11 το πρωί.

Τέλος, σε τρίωρο αποκλεισμό της Εθνικής οδού Πρέβεζας - Ιωαννίνων, στο ύψος του Λούρου, από τις 7 μ.μ. σήμερα Πέμπτη, θα προχωρήσουν οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι που πλαισιώνουν το μπλόκο του Λούρου. Παράλληλα, θα πραγματοποιήσουν «τσικνογλέντι», ενώ το μπλόκο θα επισκεφτούν εργατικά σωματεία.

Στήριξη και αλληλεγγύη από την ΟΓΕ

Την υποστήριξή της στον αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, που πήρε μέρος στο συλλαλητήριο της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

«Οπως σας λένε ότι... "δεν έχουν ακούσει ποια είναι τα αιτήματα των αγωνιζόμενων αγροτών", έτσι "κωφεύουν" όταν διεκδικούμε τα σύγχρονα δικαιώματά μας στην εργασία, στη μητρότητα, στον ελεύθερο χρόνο, που μας στερούν ΕΕ και κυβερνήσεις. Ομως, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι μεγαλοξενοδόχοι και μεγαλέμποροι, οι τραπεζίτες, οι επιχειρηματικοί όμιλοι στην αγροτική παραγωγή βρίσκουν "ευήκοα ώτα" στην κυβέρνηση, στους συγκατοίκους του 3ου μνημονίου. Αυτά τα συμφέροντα στηρίζουν και όσοι πάνε να ρίξουν λάσπη στον αγώνα σας, κατηγορώντας σας ότι δεν σκέφτεστε τις άλλες κοινωνικές ομάδες», αναφέρει η ΟΓΕ στην ανακοίνωση - ανοιχτή επιστολή της.

«Ιδιοι είναι οι υπεύθυνοι που αποδεκατίζουν τις ζωές μας και τις ζωές των οικογενειών μας, είτε ζούμε στις πόλεις είτε στα χωριά», υπογραμμίζει, και προσθέτει: «Κοινή πρέπει να είναι η αγωνιστική μας απάντηση».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ