Υπόμνημα αιτημάτων κατέθεσε στον πρόεδρο της ΔΕΗ αντιπροσωπεία του ταξικού σωματείου
Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, κατά τη διάρκεια «ενημερωτικής συνάντησης» που είχε ο πρόεδρος της ΔΕΗ και άλλα στελέχη της επιχείρησης με εκπροσώπους της ΓΕΝΟΠ, αντιπροσωπεία του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το χώρο της συνάντησης, για να καταγγείλουν στους εργαζόμενους τα «κομπρεμί» που στήνονται στις πλάτες τους ανάμεσα στη συνδικαλιστική πλειοψηφία και την εργοδοσία, με στόχο να διασφαλιστεί η «εργασιακή ειρήνη» στα ορυχεία, αλλά και στους άλλους τομείς, με το επιχείρημα ότι μόνο έτσι θα μπορέσει να ανταποκριθεί η ΔΕΗ στον ανταγωνισμό έναντι των ιδιωτών παραγωγών και προμηθευτών ηλεκτρικού ρεύματος.
Οι εκπρόσωποι του σωματείου απαίτησαν και συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της επιχείρησης, Μ. Παναγιωτάκη, στον οποίο επέδωσαν υπόμνημα με τις διεκδικήσεις του ταξικού κινήματος. Συγκεκριμένα, το σωματείο απαιτεί:
Προκήρυξη όλων των θέσεων εργασίας τακτικού προσωπικού που απαιτούνται για τη λειτουργία της επιχείρησης και διασφαλίζουν την ασφάλεια των εργαζομένων με ανθρώπινα ωράρια, αυξήσεις μισθών, κατάργηση των εργολαβιών.
Υπογραφή ΣΣΕ για το προσωπικό με σταθερές σχέσεις εργασίας και ουσιαστικές αυξήσεις, που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων. Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής σχέσης και να δοθεί τέλος στον αισχρό ηλικιακό διαχωρισμό των εργαζομένων σε άνω και κάτω των 25 ετών.
Να διασφαλιστεί με ευθύνη της ΔΕΗ ΑΕ η μισθοδοσία των εργαζομένων στις εργολαβίες, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις πληρωμές.
Να λειτουργήσουν επιτροπές υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων με αποφασιστικές αρμοδιότητες, να βελτιωθούν οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, με άμεση επάνδρωση των υπηρεσιών με γιατρούς εργασίας και όλο το απαραίτητο προσωπικό.
Ρεύμα φθηνό για τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά και όχι για τους βιομήχανους, τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.
Τέλος, το σωματείο παίρνει θέση και για το πρόβλημα των πληττόμενων οικισμών Ποντοκώμης, Ακρινής και Αγ. Αναργύρων, από την εξορυκτική δραστηριότητα στην περιοχή και ζητά την άμεση μετεγκατάστασή τους με χρηματοδότηση από τη ΔΕΗ ΑΕ και το κράτος. Ακόμη, ζητά να διενεργηθούν όλες οι απαραίτητες και με καθαρά επιστημονικά κριτήρια περιβαλλοντικές και επιδημιολογικές μελέτες για τη διερεύνηση των επιπτώσεων από τη δραστηριότητα της επιχείρησης στους κατοίκους και στο περιβάλλον, με στόχο την ουσιαστική προστασία του.