Πέμπτη 16 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
Συνεχίζει τις πρωτοβουλίες για τα ζητήματα της Υγείας

Συγκέντρωση - ενημέρωση κατοίκων και φορέων έγινε το περασμένο Σάββατο στην Κερατέα

Από παλιότερη κινητοποίηση για την Υγεία, με τη συμμετοχή σωματείων και άλλων φορέων στο Λαύριο
Από παλιότερη κινητοποίηση για την Υγεία, με τη συμμετοχή σωματείων και άλλων φορέων στο Λαύριο
Συγκέντρωση - ενημέρωση για τις εξελίξεις στην Υγεία και την πορεία των κινητοποιήσεων στις οποίες πρωτοστατεί, πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Κερατέας.

Στη συγκέντρωση - όπου συμμετείχαν αντιπροσωπίες από εξωραϊστικούς συλλόγους και σωματεία - εκφράστηκε η αγανάκτηση για την πληρωμή 10 και 20 ευρώ στη μονάδα του ΑΕΜΥ (Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας) στο κτίριο «Πρίφτη» και αποφασίστηκε η συνέχιση του αγώνα για να ενταχθεί στο ΕΣΥ και να λειτουργήσει ως Κέντρο Υγείας και ως μονάδα αποκατάστασης, μιας και έχει σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό, ο οποίος μένει ανενεργός για χρόνια. Ακόμη, ζητήθηκε να στελεχωθεί με μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, στο ύψος των πραγματικών αναγκών.

Να σημειωθεί ότι κάτω από την πίεση των προηγούμενων κινητοποιήσεων που έγιναν με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου, ανακοινώθηκε (από τον νέο συντονιστή διευθυντή) για το ΚΥ Λαυρίου η πρόσληψη 4 γιατρών (2 παιδιάτρων, 1 καρδιολόγου και 1 γυναικολόγου), γεγονός που δίνει μια προσωρινή «ανάσα» στους κατοίκους, όμως δεν λύνει το πρόβλημα των εφημεριών.

Οπως σημειώνει το ΕΚ Λαυρίου, «οι συγκεκριμένοι γιατροί επί της ουσίας "φιλοξενούνται" στο ΚΥ, ενώ έχουν προσληφθεί για μόνο 8 μήνες για τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων. Το ότι θα εξετάζουν και τους ημεδαπούς δεν σημαίνει ότι λύθηκαν τα προβλήματα, μιας και σε 7 μήνες οι θέσεις θα είναι και πάλι κενές, ενώ απαιτούνται προσλήψεις γενικών γιατρών και ειδικευόμενων για απρόσκοπτη 24ωρη λειτουργία».

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου δηλώνει ότι θα συνεχίσει τον αγώνα του για πραγματικά δημόσια και δωρεάν Υγεία, που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες.

Σχολιάζοντας όσους στέκονται απέναντι σ' αυτόν τον αγώνα, το Εργατικό Κέντρο υπογραμμίζει: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ όπως και οι προηγούμενες των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ δεν θέλουν και δεν μπορούν να λύσουν τα προβλήματα της Υγείας γιατί υπηρετούν τους μονοπωλιακούς ομίλους, την κερδοφορία τους και το άνοιγμα της Υγείας στα επιχειρηματικά τους σχέδια. Για όσους κυβερνητικούς και μη που στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης "πολεμούν" την τακτική του Εργατικού Κέντρου, ως μηδενιστική ή αντιπολιτευτική, να τους θυμίσουμε ότι αν και οι ίδιοι ήταν στην αντιπολίτευση πριν από κάποια χρόνια, όπου το Εργατικό Κέντρο ήταν πάλι έξω από το υπουργείο Υγείας (επί υπουργού Γεωργιάδη, ΝΔ) και διεκδικούσε να μην κλείσει το Κέντρο Υγείας και τότε ήταν απόντες».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ