Πέμπτη 2 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Η θέση όλων των μικρομεσαίων Θεσσαλών αγροτοκτηνοτρόφων είναι εδώ!

Το μπλόκο της Νίκαιας, με ανακοίνωσή του, χαιρετίζει τους αγρότες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του και ήρθαν με τα τρακτέρ τους να ενισχύσουν το μπλόκο.

Παράλληλα, καλεί κι όσους παραμένουν ακόμα στα χωριά, να έρθουν στο μπλόκο για να γίνει ακόμα πιο ισχυρό, επισημαίνοντας τα εξής:

«Στο μπλόκο της Νίκαιας είναι η θέση και των τρακτέρ που βρίσκονται συγκεντρωμένα σε διάφορα σημεία, απ' όπου οι συνάδελφοι δεν μπορούν, αντικειμενικά, να δώσουν τη μάχη όπως χρειάζεται και οι ίδιοι θα ήθελαν. Με μικρά μπλόκα, σκόρπια, σε σημεία που δεν "ενοχλούν" ιδιαίτερα την κυβέρνηση, διασπώνται οι δυνάμεις μας, που πρέπει να είναι συγκεντρωμένες, ώστε από καλύτερη θέση και ενιαία να δίνουμε τη μάχη.

Η παραπέρα ισχυροποίηση του μπλόκου της Νίκαιας, η ενιαία αγωνιστική δράση των Θεσσαλών μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων, θα δυναμώσουν την πάλη μας και, ταυτόχρονα, θα δώσουν αγωνιστική ώθηση στα μπλόκα όλης της χώρας, αφού το μπλόκο της Νίκαιας αποτελεί το επίκεντρο και το σημείο αναφοράς του αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Οσο πιο ισχυρό είναι το μπλόκο της Νίκαιας, τόσο πιο ισχυρή θα είναι η αγωνιστική πίεση των μικρομεσαίων αγροτών όλης της Ελλάδας για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας. Και δεν είναι τυχαίο ότι το βλέμμα της κυβέρνησης είναι στραμμένο προς τα εδώ, κι ας το παίζει άτεγκτη κι ανυποχώρητη. Γιατί ξέρει καλά από πού θα δεχτεί τη μεγαλύτερη και αποφασιστικότερη αγωνιστική πίεση.

Αν πέρυσι δεν υπήρχε η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, που συγκροτήθηκε στο καμίνι του αγώνα, να συντονίζει την πάλη, αν δεν υπήρχε το μπλόκο της Νίκαιας να δίνει το σήμα του ανυποχώρητου αγώνα, αν δεν υπήρχε η ενεργή στήριξη στον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς από το ταξικό εργατικό κίνημα, η κυβέρνηση δεν θα είχε αναγκαστεί να αποδεχτεί το αφορολόγητο όριο - έστω και κουτσουρεμένο, να ψηφίσει στη Βουλή τη ρύθμιση για τα "αγροτοδικεία", ούτε θα ήταν σταδιακή η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και θα είχε δοθεί αναβολή 5 ετών στο τέλος επιτηδεύματος για τους αγρότες, ούτε θα ήταν αφορολόγητο μέρος των επιδοτήσεων.

Η θέση, λοιπόν, όλων των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων της Θεσσαλίας είναι στο μπλόκο της Νίκαιας.

Εδώ, όπου το μπλόκο στήθηκε με αποφάσεις που πάρθηκαν συλλογικά, μετά από ανοιχτή και διεξοδική συζήτηση μέσα στο οργανωμένο κίνημα της μικρομεσαίας αγροτιάς. Στις συνεδριάσεις των Αγροτικών Συλλόγων και των Ομοσπονδιών. Στις μαζικές συσκέψεις που έγιναν σε επαρχιακό, νομαρχιακό, περιφερειακό και πανελλαδικό επίπεδο. Και, φυσικά, αφού πρώτα μιλήσαμε, πρόσωπο με πρόσωπο, με τον αγροτικό κόσμο σε εκατοντάδες συσκέψεις και ενημερωτικές συγκεντρώσεις που οργανώσαμε στα χωριά.

Εδώ, όπου κάθε αγωνιστής αγρότης και κτηνοτρόφος έχει ουσιαστικό λόγο για την οργάνωση, την πορεία και την προοπτική του αγώνα μας, δεν "άγεται και φέρεται" από κανέναν.

Εδώ, όπου υπάρχουν παλιοί και δοκιμασμένοι αγωνιστές του αγροτικού κινήματος που ήταν πάντα και παντού παρόντες στους αγώνες της μικρομεσαίας αγροτιάς, ποτέ δεν κιότεψαν μπροστά στις δυσκολίες της πάλης, ούτε λάκισαν από τα μπλόκα. Οπως υπάρχουν και πολλοί νέοι αγωνιστές, αποφασισμένοι και έτοιμοι να συνεχίσουν τον αγώνα. Δεν υπάρχουν εδώ αυτοί που, έξω και μακριά από τις διαδικασίες λειτουργίας του αγροτικού κινήματος, αυτοχρίζονται "ηγέτες" και "επικεφαλής" κι ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα "λουφάζουν", μόλις εμείς βγάζουμε τα τρακτέρ στους δρόμους, εμφανίζονται τραβώντας σε διαφορετική κατεύθυνση από τη δική μας, για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα μιας χούφτας μεγαλοαγροτών - επιχειρηματιών που θέλουν ν' αρπάξουν τη γη και το βιος των ξεκληρισμένων μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων, και παίζουν το ρόλο του "πρόθυμου συνομιλητή" της εκάστοτε κυβέρνησης.

Οι αγωνιστές μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι στο μπλόκο της Νίκαιας, όπως και στα άλλα μπλόκα που συντάσσονται με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, θα δώσουμε μέχρι τέλους τη μάχη, με στόχο να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά μας.

Αυτό κάναμε πάντα, αυτό κάνουμε και τώρα, με δύναμη και αποφασιστικότητα».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org