Τρίτη 31 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Κανονικότητα» για την κυβέρνηση είναι ο συμβιβασμός με τη φτώχεια

Από την εκδήλωση στα Γιάννενα
Από την εκδήλωση στα Γιάννενα
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρθηκε και στη διαπραγμάτευση για το κλείσιμο της δεύτερης «αξιολόγησης» και στους γιορτασμούς του ΣΥΡΙΖΑ για τα δύο χρόνια στη διακυβέρνηση, υπογραμμίζοντας από τα Γιάννενα:

«Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Φίλες και φίλοι,

Αυτές τις μέρες πάνε κι έρχονται τα σχέδια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για τα επόμενα αντιλαϊκά πακέτα μέτρων και το μόνο σίγουρο είναι η κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ετοιμάζεται να κλείσει τη δεύτερη "αξιολόγηση" με ό,τι έχει ήδη συμφωνήσει για εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, αλλά και τη μείωση του αφορολόγητου, την επέκταση του δημοσιονομικού κόφτη.

Αλλά και με τη δέσμευσή της ότι τώρα θα συμφωνήσει για νέα μέτρα που θα νομοθετήσει αργότερα, μετά το '18 οπότε και λήγει το σημερινό πρόγραμμα - 3ο μνημόνιο.

Είναι τα γνωστά κόλπα των αετονύχηδων μεγαλεμπόρων "πάρτο τώρα και πλήρωσέ το αργότερα".

Η κυβέρνηση ενίσχυσε στο έπακρο το αντεργατικό πλαίσιο

Ολα όσα ακούμε τις τελευταίες μέρες...

Οτι η κυβέρνηση δήθεν "δίνει μια τεράστια μάχη για την αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και την καταπολέμηση της μαύρης και αδήλωτης εργασίας"...

Δεν μπορούν να κρύψουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όχι μόνο μονιμοποίησε όλο το αντεργατικό πλαίσιο των προηγούμενων χρόνων, αλλά και το ενίσχυσε έως εκεί που δεν παίρνει...


Με τη συντριβή του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης. Τη νομιμοποίηση για τα δουλεμπορικά. Το περαιτέρω παζάρεμα για τις ομαδικές απολύσεις, το δικαίωμα της απεργίας.

Οσο για τη μείωση της ανεργίας, τα στοιχεία δείχνουν ότι οι ονομαζόμενες "ενεργητικές πολιτικές", σύμφωνα φυσικά με τις βέλτιστες πρακτικές της ΕΕ...

Σημαίνουν ανακύκλωση και μόνιμη ομηρία των ανέργων...

Μοίρασμα μιας θέσης δουλειάς στα δύο και τρία για 200 και 300 ευρώ...

Ενώ οι προβλέψεις ιμπεριαλιστικών οργανισμών όπως το ΔΝΤ, διαβλέπουν "επαναφορά στα προ κρίσης επίπεδα" στην καλύτερη περίπτωση σε... 21 χρόνια.

"Ζήσε Μάη μου, να φας τριφύλλι", λέει ο λαός μας.

Και η δήλωση του Τσίπρα "ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα", στην πραγματικότητα είναι όπως και το "θα σκίσω τα 2 μνημόνια μέχρι να σας φέρω το 3ο και βλέπουμε"...

Και βέβαια εδώ δεν μιλάμε για μερικά ευρώ αλλά για εκατομμύρια ευρώ που θα φορτωθεί ο εργάτης, ο αγρότης, ο επαγγελματίας, ο συνταξιούχος.

Μια ακόμη απόδειξη πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει να φορτώνει τα βάρη της κρίσης και της ανάκαμψης των καπιταλιστικών κερδών στο λαό, όπως κάνει κάθε συνεπής κυβέρνηση του κεφαλαίου.

Κάνουν απολογισμό για το τι έχουν κάνει για την ανάκαμψη του κεφαλαίου

Βέβαια, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, σε αντίθεση με τις προηγούμενες, διαθέτει, για λίγο ακόμα, την ικανότητα της εξαπάτησης του λαού, την ικανότητα να βαφτίζει το "κρέας - ψάρι".

Ο κυβερνητικός απολογισμός για τα 2 χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ στο "τιμόνι» της αστικής διαχείρισης" είναι απολογισμός για το τι έχει κάνει για την ανάκαμψη της κερδοφορίας του κεφαλαίου...

Σερβίροντας στο λαό το ξεφτισμένο παραμύθι ότι και τα κέρδη των λίγων μπορούν να αυξάνονται και η εργατική τάξη, ο λαός να ευημερούν.

Παραμύθι, βέβαια, που στόχο έχει ο ίδιος ο λαός να στρατεύεται σε ξένους για τον ίδιο στόχους, τους στόχους του κεφαλαίου.

Δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και η κυβέρνηση ετοιμάζεται για γιορτές και πανηγύρια.

Και για να 'χουμε καλό ερώτημα: Τι θα γιορτάσει η κυβέρνηση;

-- Το 3ο μνημόνιο;

-- Την ταφόπλακα στην Κοινωνική Ασφάλιση;

-- Τη γενίκευση της μερικής απασχόλησης;

-- Την απελευθέρωση των δουλεμπορικών γραφείων;

-- Την εδραίωση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο;

-- Τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων στη χώρα μας;

-- Την παραπέρα φτωχοποίηση του λαού;

Γιατί αυτά είναι σε γενικές γραμμές τα έργα και οι ημέρες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Που πήρε τη σκυτάλη από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για να συνεχίσει στον ίδιο αντιλαϊκό δρόμο.

Και όλα τα υπόλοιπα που ανακάλυψε ο ΣΥΡΙΖΑ περί πολιτικής ανατροπής πριν 2 χρόνια, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά γενικότερα στην Ευρώπη, λόγω της κυβέρνησής του, είναι η γνωστή τακτική της εξαπάτησης.

Να εμφανιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ σαν κάτι άλλο από αυτό που πραγματικά είναι, ένα αστικό κόμμα, η σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία, που, παρά τα όσα λέει και παρά την κριτική των άλλων κομμάτων, οι κυβερνήσεις του αποδείχτηκαν πιο αποτελεσματικές για το κεφάλαιο, για την αστική τάξη γενικότερα αλλά και τους βασικούς διεθνείς συμμάχους της.

Πιο αποτελεσματικές γιατί επέδειξαν και συνεχίζουν αποφασιστικότητα στη νομοθέτηση της αντιλαϊκής πολιτικής, αλλά και κατέχουν και την ικανότητα να αμβλύνουν τις λαϊκές αντιδράσεις, να ενσωματώνουν στο σύστημα, να αποπροσανατολίζουν, προβάλλοντας φυσικά ότι διαφοροποιούνται στρατηγικά από τη ΝΔ.

Για ποια πολιτική ανατροπή μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Η μόνη ανατροπή που προκάλεσε είναι αυτή των προσδοκιών και των ελπίδων, όλων όσοι πίστεψαν, ότι μπορεί να καλυτερέψουν έστω και λίγο τη ζωή τους, χωρίς σύγκρουση και ρήξη, χωρίς συνολική ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου.

Κι αν ένα πράγμα επιβεβαιώνει η ίδια η ζωή καθημερινά, είναι ότι σήμερα ακόμα και για να μπορείς να εμποδίσεις αντιλαϊκά μέτρα, να κερδίσεις έστω και μερικές ανάσες ανακούφισης, χρειάζεται να βαδίζεις στο δρόμο της πραγματικής ανατροπής που σημαδεύει τον πραγματικό αντίπαλο, το μεγάλο κεφάλαιο και την εξουσία του».

Θέλουν να παραιτηθεί ο λαός απ' την απαίτηση για καλύτερη ζωή

Για το ίδιο θέμα, στην ομιλία του στην Αρτα, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε:

«Φίλες και φίλοι,

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Μαζί με τις γιορτές, τα πανηγύρια, αλλά και τους απολογισμούς που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για τα δύο χρόνια του στο "τιμόνι" της αστικής διακυβέρνησης... Ολα τα κυβερνητικά στελέχη, ο ίδιος ο Τσίπρας, αλλά και οι εφημερίδες τους, αναπαράγουν με διάφορους τρόπους, πως η βελτίωση της οικονομικής και κοινωνικής θέσης του λαού περνάει μέσα από το στόχο της κυβέρνησης να ολοκληρώσει το πρόγραμμα, να υλοποιήσει το μνημόνιο, δηλαδή να υλοποιήσει το σχέδιο για τη φτωχοποίηση κι άλλο του ελληνικού λαού, για την ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας...

Αυτό θεωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι η "επιστροφή στην κανονικότητα", την οποία διατυμπανίζει σε όλους τους τόνους, επιδιώκοντας σώνει και καλά να βάλει τον ίδιο το λαό να υιοθετήσει, ως δικούς του, τους στόχους του μεγάλου κεφαλαίου και της ΕΕ.

Ομως, η περιβόητη "επιστροφή στην κανονικότητα" περνάει μέσα από τη μονιμοποίηση της εργασιακής ζούγκλας, της αύξησης του βαθμού εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης.

Γι' αυτό η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν ακουμπάει το αντεργατικό οικοδόμημα των προηγούμενων, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά το ενισχύει κιόλας.

Με τη γενίκευση της μερικής απασχόλησης με μισθούς πείνας.

Οπως τα προγράμματα της κοινωφελούς εργασίας, που τώρα "τρέχει"στους διάφορους δήμους της χώρας.

Οπως τα δουλεμπορικά γραφεία, τα παζάρια για την απελευθέρωση των απολύσεων, το χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας.

Η "μάχη" που δίνει για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, είναι μάχη να νομιμοποιηθεί στην εργατική - λαϊκή συνείδηση, ό,τι θεωρείται ως "σύμβαση" τα τελευταία χρόνια από τους εργοδότες.

Αλλά και να ξεπλυθεί η ίδια η ΕΕ, που δεκαετίες πριν, με τις αποφάσεις της, έβαλε τα θεμέλια στο σημερινό αντιλαϊκό οικοδόμημα και συνεχίζει να το χτίζει με μοναδικό κριτήριο την ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών μονοπωλίων, ενάντια στους λαούς.

Η "επιστροφή στην κανονικότητα" σημαίνει να νομιμοποιηθούν στη λαϊκή συνείδηση οι δεκάδες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, στην Ασφάλιση και στην Πρόνοια, στις κοινωνικές δαπάνες.

Να θεωρήσει ο λαός μας όλα όσα έχασε στα χρόνια της κρίσης περασμένα - ξεχασμένα και φυσικά να παραιτηθεί από οποιαδήποτε απαίτηση να ζήσει καλύτερα αυτός και τα παιδιά του και μάλιστα ικανοποιώντας σύγχρονες ανάγκες.

Στη συμπόρευση με το ΚΚΕ το συμφέρον του λαού

Η "επιστροφή στην κανονικότητα" σημαίνει συμβιβασμό με την ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση, αυτό σημαίνει επιστροφή στην κανονικότητα.

Κανονικά θα στριμώχνεται ο άνεργος στις ουρές του ΟΑΕΔ, κανονικά θα στέκεται στις ουρές για το συσσίτιο.

"Επιστροφή στην κανονικότητα", επίσης, σημαίνει στήριξη στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η οποία συμμετέχει ενεργά σε όλους τους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς.

Εχει νομιμοποιήσει στο Αιγαίο την παρουσία του ΝΑΤΟ.

Εχει στηρίξει όλες τις ΝΑΤΟικές αποφάσεις που συνιστούν πολεμική προετοιμασία απέναντι στη Ρωσία.

Ο λαός μας σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση πρέπει να παλέψει για να απεγκλωβιστεί η χώρα από τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, των Αμερικανών, άλλων ιμπεριαλιστικών μπλοκ, που με την οξύτητα των ανταγωνισμών τους, βάζουν σε κίνδυνο τους λαούς, τη νεολαία.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι φτωχοί αγρότες και οι αυτοαπασχολούμενοι δεν έχουν κανένα συμφέρον να κάνουν δικό τους στόχο το στόχο του κεφαλαίου για έξοδο από την κρίση και ανάκαμψη των κερδών.

Το δικό τους συμφέρον βρίσκεται στη συμπόρευση με το ΚΚΕ για την ανασύνταξη του κινήματος, την ενίσχυση της κοινωνικής συμμαχίας σε σύγκρουση με το κεφάλαιο και την εξουσία του».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μόνιμη πηγή(2019-11-28 00:00:00.0)
Μπροστά οι δικές μας ανάγκες, όχι τα κέρδη των λίγων!(2018-08-23 00:00:00.0)
Λωτοφάγοι(2018-08-22 00:00:00.0)
Η «μεγάλη εικόνα» των ανταγωνισμών απαιτεί επαγρύπνηση και ετοιμότητα του λαού(2018-06-05 00:00:00.0)
Κανονικότητα(2016-07-08 00:00:00.0)
Ποια ανάπτυξη;(2015-09-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ