Σάββατο 28 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ερωτήματα προκαλεί η στάση της κυβέρνησης

Αναβολή, για τρίτη βδομάδα, της συζήτησης Επίκαιρης Ερώτησης του ΚΚΕ σχετικά με την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων

Για τρίτη συνεχόμενη βδομάδα, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την αναβολή της συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης του ΚΚΕ για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων. Η Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ είχε αρχικά οριστεί να συζητηθεί στις 13 Γενάρη, όμως ο υπουργός επικαλέστηκε φόρτο εργασίας και αναβλήθηκε η συζήτησή της για τις 20 Γενάρη, οπότε όμως πήρε και νέα αναβολή από την κυβερνητική πλευρά για χτες, 27 Γενάρη. Ομως, όπως ενημερώθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, που υπογράφει την Ερώτηση, ούτε και χτες παραβρέθηκε ο υπουργός Παιδείας στη Βουλή για να την απαντήσει.

Η στάση της κυβέρνησης προκαλεί πολλά ερωτήματα, πόσο μάλλον που πρόκειται για ένα θέμα που βρίσκεται στην επικαιρότητα και πέραν όλων των άλλων δίνει τροφή και στους ναζιστές να χύνουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο...

Θυμίζουμε ότι το ΚΚΕ με την Επίκαιρη Ερώτησή του ζητά από την κυβέρνηση:

-- Να λειτουργήσουν τώρα, με κρατική ευθύνη, όλες οι Δομές Υποδοχής Εκπαίδευσης Προσφύγων που χρειάζονται, ώστε κανένα παιδί να μην είναι έξω από την εκπαιδευτική διαδικασία. Αυτό σημαίνει λειτουργία παντού: α) Καταρχήν των ΔΥΕΠ, αλλά και ένταξη των παιδιών στο Γενικό Σχολείο, αφού πρέπει πρώτα να δημιουργηθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις, ώστε να μπορέσει το Γενικό Σχολείο να εντάξει τα προσφυγόπουλα, β) μόνιμων δομών στήριξης των παιδιών μέσα στους χώρους, με ευθύνη του υπουργείου Παιδείας, που θα αναλάβουν τη δημιουργική απασχόληση τις ώρες που τα παιδιά δεν θα βρίσκονται στο σχολείο ή τις ΔΥΕΠ.

-- Να εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα κονδύλια, τα οποία μέσω του υπουργείου Παιδείας θα κατευθυνθούν στην πρόσληψη προσωπικού, στη στήριξη των υποδομών και των Σχολικών Επιτροπών. Αυτό προϋποθέτει να απομακρυνθούν οι ΜΚΟ που λυμαίνονται τη μερίδα του λέοντος της χρηματοδότησης.

-- Αμεσα να παρθούν όλα τα μέτρα μέσα από τις δημόσιες δομές Υγείας (εμβόλια, εξετάσεις κ.τ.λ.), ώστε να εξασφαλιστεί η πρόσβαση όλων των παιδιών στην Εκπαίδευση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ