Σάββατο 28 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΛΑΡΙΣΑΣ
Καλωσορίζει τα προσφυγόπουλα στα σχολεία της πόλης

Οι εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι Λαρισαίων, με ανακοίνωσή τους, καλωσορίζουν τα προσφυγόπουλα στα σχολεία της πόλης, υπογραμμίζοντας ότι «στα σπίτια μας δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό και ξενοφοβία, θέλουμε να μεγαλώσουν τα παιδιά μας με τις αξίες της ειρήνης, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της αγάπης προς τον άνθρωπο». Ταυτόχρονα, καταγγέλλουν τη ρατσιστική επίθεση της Χρυσής Αυγής σε σχολείο του Περάματος.

Αναφερόμενοι στη δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνουν ότι «ακόμα και τώρα, που ξεκινάει η φοίτηση αυτών των παιδιών στα σχολεία, στηρίζει την κυβερνητική πολιτική που δεν εξαντλεί τα μέτρα που θα μπορούσαν να ακυρώσουν την προσπάθεια των φασιστοειδών να παρέμβουν για να χύσουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο, αξιοποιώντας γι' αυτόν το σκοπό και τις αντιδράσεις ορισμένων γονέων, που αναπαράγουν το ρατσιστικό παραλήρημα, είτε συνειδητά, είτε από φόβο, είτε από άγνοια».

Καλούν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της πόλης να δυναμώσουν τη δράση τους για τους πρόσφυγες και μαζί τους ν' αγωνιστούν ανάμεσα σε άλλα για: Να εξασφαλιστεί δωρεάν συγκοινωνιακή σύνδεση με τη δομή φιλοξενίας και η οδική ασφάλεια. Να χαρακτηριστεί ακατάλληλος ο χώρος στο Κουτσόχερο και να διαμορφωθεί νέος κατάλληλος ανοικτός χώρος για μετεγκατάσταση των προσφύγων. Να εξασφαλισθούν άμεσα οι όροι και οι προϋποθέσεις για να ενταχθούν όλα τα παιδιά στην Εκπαίδευση και να δημιουργηθούν κατάλληλες αίθουσες μέσα στις δομές, για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας. Να υπάρχει σε μόνιμη βάση ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με ευθύνη της 5ης ΥΠΕ με πρόσληψη και διάθεση του απαραίτητου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, φαρμάκων και υλικών. Να γίνουν οι απαραίτητοι εμβολιασμοί σε παιδιά και ενήλικες. Να υπάρχει ειδική μέριμνα για τα παιδιά, τις εγκύους, τα ΑμΕΑ και τους χρόνια πάσχοντες. Να υπάρχουν διερμηνείς που να καλύπτουν τις ανάγκες (π.χ. νοσοκομεία). Να βελτιωθεί η ποιότητα και ποσότητα του φαγητού. Να δοθεί η απαραίτητη βοήθεια που χρειάζονται αρκετές οικογένειες που τους έχουν τελειώσει τα χρήματα. Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα (χειμωνιάτικα ρούχα, ειδικά κλινοσκεπάσματα κ.λπ.)».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ