Σάββατο 28 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΘΗΝΑΣ
Στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα

Τη στήριξή της στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα του Δήμου Αθηναίων, οι οποίοι χτες πραγματοποίησαν 24ωρη απεργία και σήμερα και αύριο απέχουν από την εργασία τους, διεκδικώντας μέτρα για την ασφάλεια και την υγεία τους, κατέθεσε στη διάρκεια της προχτεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου η «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ο Νίκος Σοφιανός, δημοτικός σύμβουλος και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, υπογράμμισε χαρακτηριστικά στην τοποθέτησή του: «Σχετικά με την απεργία στην καθαριότητα, θεωρούμε ότι αυτή άργησε. Είναι χαρακτηριστικό ότι με αφορμή την εξαγγελία της απεργίας, μόλις χτες, η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε την προμήθεια, με κατεπείγουσες διαδικασίες, των ειδών ατομικής υγιεινής και ασφάλειας για τους εργαζόμενους. Θεωρούμε ότι από αυτά τα μέτρα προστασίας δεν θα εξαιρεθεί το Πράσινο, γιατί και στο Πράσινο είναι απαραίτητα και αναγκαία. Είναι θετικό που η ΚΥΑ γι' αυτά τα μέτρα εντάσσει τους εργαζόμενους ανεξάρτητα από την εργασιακή τους σχέση (μόνιμοι, αορίστου κ.λπ.). Με αυτήν την έννοια, στηρίζουμε την απεργιακή κινητοποίηση. Και τα υπόλοιπα αιτήματα των εργαζομένων πρέπει να αντιμετωπιστούν θετικά από την πλευρά της δημοτικής αρχής».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αθήνας, Γ. Καμίνης, κάλεσε τους εργαζόμενους να μην προχωρήσουν στις κινητοποιήσεις τους, υποσχόμενος να συνεχίσει το διάλογο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της απεργίας των εργαζομένων, χτες, έγινε συγκέντρωση στο αμαξοστάσιο στην Ιερά Οδό, όπου παραβρέθηκαν εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νίκος Σοφιανός και Στέλιου Λάμπρου και αντιπροσωπεία του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής.

Αλλες παρεμβάσεις

Στην πρόσφατη απώλεια του Σπύρου Ευαγγελάτου αναφέρθηκε ο Ν. Σοφιανός στη διάρκεια της συνεδρίασης, ζητώντας ο δήμος να τιμήσει τον μεγάλο δημιουργό. «Ελπίζω να μην είναι μια επιλεκτική στάση της δημοτικής αρχής να μη σταθεί εισηγητικά στη μεγάλη απώλεια για το ελληνικό θέατρο από το θάνατο του Σπύρου Ευαγγελάτου. Να θυμίσω ότι ο Σπύρος Ευαγγελάτος είχε απευθυνθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, στην προηγούμενη θητεία, είχε ζητήσει να στηριχθεί το "Αμφιθέατρο" από το δήμο και είχε βρει "κλειστή πόρτα". Ο δήμος πρέπει να βρει έναν τρόπο να τιμήσει αυτόν τον μεγάλο δημιουργό», τόνισε χαρακτηριστικά.

Επανέφερε δε το ζήτημα της παραπομπής σε δίκη για κατάληψη χώρου από τραπεζοκαθίσματα μικροεπαγγελματιών στο Παγκράτι, επειδή με ευθύνη των υπηρεσιών έχει καθυστερήσει η ανανέωση των αδειών τους. Ζήτησε να υπάρξει απάντηση της διοίκησης, υπογραμμίζοντας την ταλαιπωρία αυτών των ανθρώπων που προσπαθούν να βγάλουν άκρη, καθώς η μια υπηρεσία τούς παραπέμπει στην άλλη.

Ακόμα, ο Ν. Σοφιανός έθεσε το ζήτημα της κατεδάφισης της σιδερένιας αερογέφυρας στην πλατεία Αττικής από την ΕΡΓΟΣΕ, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα οι κάτοικοι να είναι αποκλεισμένοι και να αναγκάζονται να κάνουν κύκλους για να φτάσουν στον προορισμό τους. Ο δήμος παραπέμπει τους κατοίκους στη χρήση της υπόγειας διάβασης, η οποία δεν φυλάσσεται, είναι και επικίνδυνη και προβληματική. Για το θέμα έγινε παρέμβαση από το Σύλλογο «Αναγέννηση» της περιοχής των Σεπολίων και η απάντηση του ΟΣΕ είναι ότι εδώ και έξι μήνες είχαν θέσει το ζήτημα στο δήμο. Ο Ν. Σοφιανός σημείωσε πως πρέπει να ληφθούν πρακτικά μέτρα από το δήμο και τον ΟΣΕ για τη γρήγορη ανέγερση της νέας αερογέφυρας και για την ασφάλεια των κατοίκων.

Τέλος, σε συζήτηση που έγινε στην προχτεσινή συνεδρίαση για τις διεθνείς σχέσεις του δήμου, ο Ν. Σοφιανός κατήγγειλε «την υλοποίηση από πλευράς του δήμου μιας πολιτικής ταύτισης με τους στόχους και τις πρωτοβουλίες της ΕΕ, με τη συμμετοχή του στα ίδια ευρωπαϊκά και διεθνή φόρα, όπως έκαναν και οι προηγούμενες δημοτικές αρχές. Συνεχίζεται, όπως γινόταν και από τους προηγούμενους δημάρχους, η ίδια πολιτική κοσμοπολιτισμού του κεφαλαίου, υπηρετώντας τις ίδιες αξίες».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org