Πέμπτη 26 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ
Διεκδικεί έργα που καλύπτουν λαϊκές ανάγκες

Τα αιτήματα της δημοτικής αρχής έθεσε ο δήμαρχος Πατρέων, Κ. Πελετίδης, σε συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών, Χρ. Σπίρτζη

Την κατάργηση των διοδίων στην Ολυμπία Οδό ζήτησε ο δήμαρχος Πάτρας από τον υπουργό

Eurokinissi

Την κατάργηση των διοδίων στην Ολυμπία Οδό ζήτησε ο δήμαρχος Πάτρας από τον υπουργό
Τις διεκδικήσεις της δημοτικής αρχής για σειρά έργων που καλύπτουν λαϊκές ανάγκες και αποτέλεσαν και αιτήματα της τελευταίας λαϊκής κινητοποίησης, όπως αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά, έργα υποδομών, ύδρευσης, αποχέτευσης, μαζικές μεταφορές, τραμ, νότια χάραξη της Εθνικής οδού Πατρών - Πύργου, υπογράμμισε ο δήμαρχος Πατρέων, Κ. Πελετίδης, σε συνάντηση που είχε χτες στο Δημαρχείο με τον υπουργό Υποδομών, Χρ. Σπίρτζη.

Ο δήμαρχος παρέδωσε στον υπουργό σχετικό φάκελο με τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορούν τις παραπάνω διεκδικήσεις, καθώς και τα υπομνήματα της δημοτικής αρχής, που αφορούν τη διέλευση της σιδηροδρομικής γραμμής από την Πάτρα, τη νότια χάραξη της Πατρών - Πύργου, τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, την κατάργηση των διοδίων. Επανέλαβε, δε, ότι η δημοτική αρχή καθορίζει τη στάση της από τη σκοπιά της υπεράσπισης των αναγκών, των δικαιωμάτων, της ζωής της λαϊκής οικογένειας. Ανάγκες που έχουν να κάνουν με την ποιότητα ζωής, την αναψυχή, την πρόσβαση στη θάλασσα. «Εχοντας αυτό ως αφετηριακή γραμμή, ο Δήμος είναι προσανατολισμένος και συνεχίζει να διεκδικεί την περιμετρική διέλευση της σιδηροδρομικής γραμμής από την Πάτρα, με κάθετη σύνδεση του Λιμανιού στο ύψος της ιδιοκτησίας του Ο.Λ.ΠΑ. ΑΕ και στη Βιομηχανική Ζώνη. Ταυτόχρονα, διεκδικούμε τη συνέχιση και την επέκταση του προαστιακού σιδηρόδρομου, από Κάτω Αχαΐα μέχρι Ψαθόπυργο ή και Αίγιο», σημείωσε ο κ. Πελετίδης.

Αναφερόμενος στο έργο της Ολυμπίας Οδού και στις μεγάλες καθυστερήσεις, τόνισε πως η σημερινή κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες, υλοποιώντας τη γενικότερη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, έχουν παραδώσει με τις περιβόητες συμβάσεις παραχώρησης και τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) τα μεγάλα κατασκευαστικά έργα στο κεφάλαιο με ληστρικούς όρους. Αποτέλεσμα, ο λαός που πληρώνει τους επιχειρηματικούς ομίλους για την κατασκευή των έργων, να ξαναπληρώνει για τη χρήση τους. Και συμπλήρωσε ότι «η άμεση κατάργηση όλων των διοδίων αποτελεί ώριμο και δίκαιο αίτημα και πρέπει να ικανοποιηθεί τώρα».

Ακολούθως, ο δήμαρχος ζήτησε από τον υπουργό να επισπευσθούν τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στις περιοχές Ρίο, Αγ. Βασίλειος, Αραχωβίτικα, Δρέπανο, Ροδινή και Ψαθόπυργος, γιατί η παντελής απουσία αντιπλημμυρικής θωράκισης εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη ζωή και την περιουσία των κατοίκων.

Τέλος, ενημέρωσε τον υπουργό για τις μεγάλες κατολισθήσεις στη Δημοτική Κοινότητα Μοίρα, που είχαν ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό μιας ολόκληρης περιοχής και ζήτησε την υλικοτεχνική υποδομή και οικονομική αρωγή του υπουργείου, για άμεσες παρεμβάσεις στην οδό.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ