Πέμπτη 26 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Θέτει ερωτήματα για την αγορά κτιρίου από την Περιφέρεια

Την απόφαση της περιφερειακής αρχής να προχωρήσει στην αγορά κτιρίου και δύο παράπλευρων οικοπέδων, στο Περιστέρι, που θα στεγάσει τις κεντρικές της υπηρεσίες και υπηρεσίες του Κεντρικού Τομέα Αθήνας, καταγγέλλει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής (ΣΥΠΑ), καθώς πέρα από τις νομικές και διοικητικές παραβάσεις στη διαδικασία του σχετικού διαγωνισμού όπου κατατέθηκε μόνο μία προσφορά (!), αναμένεται να προκληθεί μεγάλη αναστάτωση στην εξυπηρέτηση των πολιτών, εξαιτίας και των δυσκολιών πρόσβασης που ανακύπτουν.

Με πρόσφατη απόφασή της, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας αποφάσισε κατά πλειοψηφία να προχωρήσει στις περαιτέρω ενέργειες για την αγορά του κτιρίου που βρίσκεται στη θέση ΡΟΣΙΝΙΟΛ, επί της Λεωφόρου Κηφισού 62-64, παρά την αντίθετη άποψη που είχε εκφράσει η Επιτροπή Καταλληλότητας - Παραλαβής - Παράδοσης.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Καταλληλότητας, ανάμεσα σε άλλα, κρίνει ότι το κτίριο βρίσκεται σε διαφορετική θέση από αυτήν που ορίζει ο «Καλλικράτης», δηλαδή από την Αθήνα, ως έδρα της Περιφέρειας Αττικής, ότι η προσβασιμότητα του ακινήτου είναι οριακή, ότι προκύπτουν ζητήματα με τη στατική επάρκεια του κτιρίου.

Οι επισημάνσεις αυτές προσπεράστηκαν με την πρόσφατη κατά πλειοψηφία απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, οπότε και άλλαξαν τα μέλη της Επιτροπής Καταλληλότητας! Να σημειώσουμε ότι ο διαγωνισμός για την αγορά του ακινήτου περιελάμβανε μόνο μία προσφορά.

Στην ανακοίνωσή του, ο ΣΥΠΑ υπογραμμίζει τα σοβαρά ερωτήματα που προκαλεί η εμμονή της Περιφέρειας να προχωρήσει στην αγορά του κτιρίου. Συγκεκριμένα, «αναρωτιέται» αν μπορεί να γίνεται αποδεκτός διαγωνισμός με μία μόνο προσφορά και μάλιστα εκτός των ορίων της διακήρυξης και να μη χαρακτηρίζεται ως «φωτογραφική» επιλογή. Αν μπορούν να διατίθενται δεκάδες εκατομμύρια με μία μόνο προσφορά. Γιατί δεν επιλέγεται και άλλη λύση, όπως η κατασκευή κτιρίου, που θα είναι και πιο οικονομική λύση και πιο σίγουρη ως προς το «ποιόν» του κτιρίου; Αν μπορεί να μην υπολογίζεται η τεράστια δυσκολία στην προσβασιμότητα των πολιτών, που συναλλάσσονται με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, αλλά και των εργαζομένων σε αυτή.

Με χτεσινή ανακοίνωσή της, η Περιφέρεια Αττικής έκανε λόγο για «συκοφαντική εκστρατεία που έχουν ξεκινήσει ορισμένοι στο διαδίκτυο» και ισχυρίζεται ότι με την απόφασή της αυτή «επιχειρεί να απαλλάξει τους πολίτες από περιττά έξοδα ενοικίων δυσλειτουργικών κτιρίων», επιλέγοντας ένα ακόμα πιο δυσλειτουργικό και δύσκολα προσβάσιμο, έναντι αρκετών εκατομμυρίων που υποτίθεται ότι θέλει να... εξασφαλίσει με την εν λόγω αγορά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ