Τετάρτη 18 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΑΜΑ
Τραμπουκισμοί χρυσαυγιτών σε δημοτικό σχολείο που θα φιλοξενήσει προσφυγόπουλα

Φασιστοειδή με επικεφαλής τον υπόδικο Λαγό επιτέθηκαν και χτύπησαν γονείς και δασκάλους. Αστυνομικές δυνάμεις διευκόλυναν τους ναζιστές για να μπουν στο σχολείο. Η αποφασιστική αντιμετώπιση από γονείς και δασκάλους τούς κράτησε εκτός σχολείου

Οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής έξω από το σχολείο ετοιμάζονται να τραμπουκίσουν για να μην αφήσουν τα παιδιά των προσφύγων να μπουν μέσα στο σχολείο
Οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής έξω από το σχολείο ετοιμάζονται να τραμπουκίσουν για να μην αφήσουν τα παιδιά των προσφύγων να μπουν μέσα στο σχολείο
Ενα βρώμικο σχέδιο οργανωμένο από την εγκληματική ναζιστική Χρυσή Αυγή βρίσκεται από προχτές το απόγευμα σε πλήρη εξέλιξη, σε βάρος του λαού του Περάματος, μετά την ανακοίνωση ότι το Δημοτικό Σχολείο Ν. Ικονίου θα φιλοξενήσει 27 προσφυγόπουλα από το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων που βρίσκεται στο στρατόπεδο του Σχιστού.

Συγκεκριμένα, χτες το πρωί μπράβοι της Χρυσής Αυγής, από το Πέραμα και το Κερατσίνι, με επικεφαλής τον βουλευτή του φασιστικού μορφώματος και υπόδικο Γ. Λαγό, συγκεντρώθηκαν έξω από το σχολείο τρομοκρατώντας ανοιχτά τους γονείς που βρίσκονταν εκεί, ενώ με αφορμή ενημερωτική σύσκεψη που προετοιμαζόταν, αξίωσαν να εισέλθουν στο σχολείο. Στόχος τους να μην αφήσουν τα προσφυγόπουλα να φιλοξενηθούν στο Δημοτικό Σχολείο.

Οταν δάσκαλοι και γονείς αρνήθηκαν να τους κάνουν τη χάρη, οι μπράβοι με επικεφαλής τον Γ. Λαγό τούς επιτέθηκαν με προπηλακισμούς, ακόμα και ξυλοδαρμό, ενώ μπούκαραν στο σχολείο, με κίνδυνο να τραυματιστούν παιδιά.

Ομως, γονείς και εκπαιδευτικοί δεν βρέθηκαν αντιμέτωποι μόνο με τους χρυσαυγίτες. Αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν εκεί πήραν απροκάλυπτα το μέρος των χρυσαυγιτών και επιδίωξαν, με προπηλακισμούς των συγκεντρωμένων, να διευκολύνουν την εισβολή του Γ. Λαγού και των μπράβων του μέσα στο σχολείο!

Τελικά, κάτω από την αποφασιστικότητα των γονιών και των δασκάλων, οι χρυσαυγίτες έμειναν έξω από το σχολείο.

Ομως, δεν είναι μόνο τα χτεσινά γεγονότα. Οι μπράβοι της Χρυσής Αυγής άρχισαν να χύνουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο από προχτές, που έγινε γνωστό ότι το σχολείο θα φιλοξενήσει προσφυγόπουλα. Εμφανίστηκαν στο σχολείο και με ψευδείς και παραπλανητικές διαδόσεις κατάφεραν να παρασύρουν και λιγοστούς από τους γονείς. Ενώ μέσα σε τρομοκρατία και απειλές ανάγκασαν σε παραίτηση το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων του σχολείου, βαφτίζοντας στη συνέχεια ως «επιτροπή» κάποιους δικούς τους και όσους κατάφεραν να παρασύρουν.

Το έδαφος για να δράσει η Χρυσή Αυγή είχαν φροντίσει να προετοιμάσουν η κυβέρνηση και η δημοτική αρχή (ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ). Ανακοίνωσαν την επιλογή του σχολείου χωρίς πρώτα να υπάρξει κανένας σχεδιασμός, καμία ενημέρωση των φορέων όπως η Ενωση Συλλόγων Γονέων Περάματος και τους Συλλόγους των εκπαιδευτικών. Εφερε όλους προ τετελεσμένων, δίνοντας στην ουσία τροφή στη Χρυσή Αυγή. Ετσι, το φασιστικό μόρφωμα, με αφορμή αυτή την απόφαση και πατώντας πάνω στην αγωνία των γονιών, θεώρησε ότι βρήκε έδαφος για να καλλιεργήσει τα ρατσιστικά και απάνθρωπα ιδεολογήματά της, προκειμένου να «βγάλει λάδι» το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα που υπηρετεί.

Από τη ΓΑΔΑ έχει διαταχθεί η διενέργεια ΕΔΕ για τη στάση της αστυνομικής δύναμης που ήταν στο σημείο, λόγω των καταγγελιών για αδράνειά της. Επίσης, θα διεξαχθεί προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά, για το εάν σημειώθηκαν ποινικά αδικήματα, αφού υπάρχουν σχετικές καταγγελίες για βιαιοπραγίες σε βάρος εκπαιδευτικών.

Η Κομματική Οργάνωση Περάματος του ΚΚΕ

Να απομονώσει τα φασιστικά στοιχεία καλεί το λαό του Περάματος η Κομματική Οργάνωση Περάματος του ΚΚΕ, καταγγέλλοντας τους σχεδιασμούς και την τραμπούκικη επίθεση της Χρυσής Αυγής. Τονίζει τις ευθύνες της κυβέρνησης και της αστυνομίας, «η οποία μάλιστα συνόδεψε - όπως αναφέρει - τους χρυσαυγίτες μέσα στο σχολείο», αλλά και τις ευθύνες της δημοτικής αρχής, η οποία έφερε «προ τετελεσμένων γεγονότων τα πράγματα, ουσιαστικά βάζοντας βούτυρο στο ψωμί της Χρυσής Αυγής».

Η Κομματική Οργάνωση καλεί το λαό της εργατούπολης «μαζί με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες να διεκδικήσει ανοικτά κέντρα φιλοξενίας, με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, με ευθύνη από το κράτος, όλη την απαραίτητη υγειονομική φροντίδα που χρειάζονται τα ελληνόπουλα και τα προσφυγόπουλα. Να φύγουν οι ΜΚΟ - επιχειρηματίες που εξυπηρετούν διάφορους ύποπτους σκοπούς. Να διεκδικήσει να πάνε οι πρόσφυγες και μετανάστες στις χώρες που επιθυμούν, εδώ και τώρα».

«Το Πέραμα και ο Πειραιάς ξέρουν από προσφυγιά, επισημαίνει. Τότε ήταν οι Μικρασιάτες, σήμερα οι Ασιάτες. Ξέρουν ότι την προσφυγιά και τη μετανάστευση τη γεννούν ο καπιταλισμός και οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι. Η διέξοδος βρίσκεται στον κοινό αγώνα Ελλήνων και προσφύγων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, αλλά και ενάντια στα μαντρόσκυλα του συστήματος, τους φασίστες που θέλουν να υποτάξουν τον ελληνικό λαό στη χαμοζωή».

Ακόμα, η παράταξη «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» εξέδωσε πρόταση ψηφίσματος, καλώντας όλα τα ΔΣ των ΕΛΜΕ και των ΣΕΠΕ να το εγκρίνουν, για την απερίφραστη καταδίκη της επίθεσης που εξαπέλυσε η ναζιστική, εγκληματική Χρυσή Αυγή «σε γονείς, δασκάλους και εκλεγμένους συνδικαλιστές στο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος, μετά την ανακοίνωση της απόφασης για λειτουργία του σχολείου ως Δομή Υποδοχής κι Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ)».

Αντιδράσεις κομμάτων

Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την καταδίκη τέτοιων φαινομένων και προσθέτει: «Να είναι σίγουροι οι υπόδικοι εγκληματίες νεοναζιστές ότι ούτε η Πολιτεία, ούτε το συγκροτημένο δημοκρατικό, αντιφασιστικό κίνημα δεν θα τους αφήσει να στάξουν το δηλητήριό τους σε νεανικές ψυχές. Το πρόγραμμα εκπαίδευσης προσφυγόπουλων, στο οποίο έχει ενταχθεί και το συγκεκριμένο σχολείο, οφείλει να συνεχιστεί απρόσκοπτα...». Η ΝΔ σημειώνει: «Η Χρυσή Αυγή έδειξε και πάλι το αποκρουστικό της πρόσωπο. Καταδικάζουμε απολύτως την εισβολή στο Δημοτικό Σχολείο Ικονίου Περάματος και τα επεισόδια που προκάλεσαν υποστηρικτές της, με επικεφαλής μάλιστα βουλευτή του κόμματος».

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη αναφέρει: «Οι υπόδικοι νεοναζί επιστρέφουν για μια ακόμη φορά στον τόπο του εγκλήματος (...) συνεχίζουν αμετανόητοι να χύνουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο στις γειτονιές του Πειραιά. Καταδικάζουμε την ρατσιστική επίθεση της Χρυσής Αυγής σε δημοτικό σχολείο του Περάματος. Το αποκρουστικό πρόσωπο της εγκληματικής συμμορίας επανεμφανίζεται». Από το Ποτάμι, ο βουλευτής τους Γ. Μαυρωτάς δήλωσε: «Η εισβολή στο Δημοτικό Σχολείο Ικονίου Περάματος και τα επεισόδια που προκάλεσαν υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλής μάλιστα βουλευτή του κόμματος, έρχεται να μας θυμίσει τι εκφράζει αυτός ο χώρος. Αρκετά έχει ταλαιπωρηθεί η κοινωνία μας από τη ρητορική μίσους και τους τραμπουκισμούς».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ