Τετάρτη 18 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
Οχι στις «Λευκές Νύχτες» και στην καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων

Σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πετρούπολης συζητήθηκε αίτημα ομάδας που αποχώρησε από τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης με την επωνυμία «Σωματείο Εμπόρων Πετρούπολης OPEN MALL». Το αίτημα αφορούσε την πραγματοποίηση «Λευκής Νύχτας» από το Δήμο Πετρούπολης, κάνοντας λόγο για τόνωση της τοπικής αγοράς με προσφορές και μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, τα έξοδα των οποίων θα καλύπτονταν αποκλειστικά από το δήμο.

Η δημοτική αρχή απάντησε πως καμία «Λευκή Νύχτα» δεν μπορεί να κρύψει τις τεράστιες απώλειες που έχουν υποστεί οι μικροί έμποροι και οι αυτοαπασχολούμενοι, τα χρέη στα οποία είναι βουτηγμένοι εξαιτίας της βαριάς φορολογίας, του Ασφαλιστικού, της αύξησης του ΦΠΑ και των περικοπών στην Υγεία. Επίσης, επεσήμανε πως σε κλάδους όπως είναι το Εμπόριο, μεγάλο μέρος των εργαζομένων είναι ανασφάλιστοι, κακοπληρωμένοι, με απλήρωτες υπερωρίες και με ωράρια - λάστιχο. Αυτή η σκληρή εργασιακή καθημερινότητα που ζουν οι εργαζόμενοι είναι απόρροια της πολιτικής τόσο των προηγούμενων κυβερνήσεων όσο και της σημερινής, ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Συγκεκριμένα, η δημοτική αρχή ανέφερε: «Ηδη οι αυτοαπασχολούμενοι και οι εμποροϋπάλληλοι πληρώνουν σκληρά το τίμημα της απελευθέρωσης του ωραρίου και της κατάργησης της κυριακάτικης αργίας. Οι "Λευκές Νύχτες" είναι μέσο για την περαιτέρω χειροτέρευση των εργασιακών συνθηκών. Εξάλλου, πρόσφατα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων συζητήθηκε η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Αυτή είναι η αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης».

Αντίθετος και ο Εμπορικός Σύλλογος

Από τη μεριά του, ο Εμπορικός Σύλλογος Πετρούπολης, που οι δυνάμεις του συσπειρώνονται στην ΠΑΣΕΒΕ, επεσήμανε ότι η απελευθέρωση του ωραρίου είναι επιθυμία των μεγάλων επιχειρήσεων του κλάδου του Εμπορίου πανελλαδικά εδώ και χρόνια. Τόνισε, επίσης, ότι για το μειωμένο τζίρο δεν φταίει το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, αλλά οι άδειες τσέπες των λαϊκών οικογενειών. Φέρνοντας παραδείγματα από αντίστοιχες κινήσεις σε άλλους δήμους, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου ανέφερε πως όσο κι αν φαίνεται ιδανική μία τέτοια μέρα, όπως π.χ. η «Black Friday», ανεβάζοντας σε κάποια καταστήματα τον τζίρο για μικρές επιχειρήσεις, αυτός πέφτει κατακόρυφα για τους επόμενους δύο μήνες.

Η δημοτική αρχή, αφού τόνισε πως ο αγώνας πρέπει να είναι κοινός, κάλεσε τους επαγγελματίες, τους μικρούς εμπόρους, τους εμποροϋπαλλήλους να στραφούν απέναντι στην πολιτική που σήμερα γεννά όλα τα προβλήματα που βιώνουν. Ταυτόχρονα, τους κάλεσε να συμπορευτούν μαζί της στον αγώνα για μία σειρά μέτρα ανακούφισης και διεκδικήσεις με βάση τις αποφάσεις που παίρνει, φέρνοντας για παράδειγμα παλιότερη απόφαση του Συμβουλίου για μείωση κατά 50% στα δημοτικά τέλη για τους νέους επαγγελματίες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Λευκές Νύχτες» και δουλειά την Κυριακή σε μια σειρά δήμους(2022-07-08 00:00:00.0)
Παρεμβάσεις ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και στην «απελευθέρωση» του ωραρίου(2017-07-29 00:00:00.0)
Πρωτοβουλίες για την υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας(2014-10-21 00:00:00.0)
Αντίθετοι στη διεύρυνση του ωραρίου(2014-10-17 00:00:00.0)
Με «Λευκές Νύχτες» και λειτουργία τις Κυριακές(2014-08-05 00:00:00.0)
Σε θέση μάχης εργαζόμενοι και μικροί ΕΒΕ(2005-12-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ