Τετάρτη 18 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΒ ΝΕΑΣ ΖΩΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καλωσορίζουμε τα προσφυγόπουλα στα σχολεία μας!

Ανακοίνωση, με αφορμή τη φιλοξενία παιδιών προσφύγων στα σχολεία της περιοχής

«

Το Περιστέρι της φτώχειας και της εργατιάς, της Αντίστασης και των ηρωικών αγώνων, των χιλιάδων ξεριζωμένων Μικρασιατών, της "παραγκούπολης" του Αγίου Αντωνίου ξέρει τι σημαίνει προσφυγιά, ξέρει τι σημαίνει πόλεμος!»...

Ετσι ξεκινάει η ανακοίνωση της ΚΟΒ Νέας Ζωής Περιστερίου του ΚΚΕ, με την οποία καλεί την εργατική τάξη της περιοχής να δώσει χέρι αλληλεγγύης και ανθρωπιάς στα προσφυγόπουλα και να τα καλωσορίσει στα σχολεία της περιοχής, που αναμένεται να τοποθετηθούν το επόμενο διάστημα.

«Η προσφυγιά είναι αποτέλεσμα του ιμπεριαλιστικού πολέμου στη Συρία και στις χώρες της Μέσης Ανατολής», προστίθεται στην ανακοίνωση, ενώ η Οργάνωση του Κόμματος αναφέρεται και στις διαχρονικές ευθύνες των αστικών κυβερνήσεων για τη συμμετοχή στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα: «Ολες οι προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχουν τεράστιες ευθύνες, αφού συμμετέχουν και στηρίζουν την επέμβαση στη Συρία δίνοντας τη βάση της Σούδας, στρατό και πλοία για ανεφοδιασμούς, έκλεισαν συμφωνία με ΕΕ και Τουρκία εγκλωβίζοντας 65.000 πρόσφυγες στη χώρα, καταδικασμένους να ζουν σε άθλιες συνθήκες! Συμμετέχουν σε πολύ επικίνδυνα παζάρια για τα πετρέλαια στο Αιγαίο, παζάρια που μπορεί να οδηγήσουν σε πιο γενικές και σκληρές αντιπαραθέσεις!»

Ταυτόχρονα, η ΚΟΒ Ν. Ζωής καλεί το λαό να απομονώσει τις ρατσιστικές και ξενοφοβικές φωνές και να αναπτύξει με τους πρόσφυγες την κοινή πάλη ενάντια στον κοινό εχθρό: «Ο ρατσισμός και η ξενοφοβία, στοχεύουν στο να κρύψουν την αιτία της προσφυγιάς που είναι ο πόλεμος. Κάθε γονιός, Ελληνας ή Σύρος, θέλει τα ίδια πράγματα για το παιδί του: να πάει στο σχολείο, να προκόψει στη ζωή του, να βρει μια δουλειά, να ζήσει ειρηνικά... Αυτά τα εμποδίζει το καπιταλιστικό σύστημα, είτε με τον πόλεμό του, είτε με τη διαχρονική αντιλαϊκή πολιτική του, καταδικάζοντας το λαό στη φτώχεια, την ανέχεια, τη δυστυχία. Είναι κοινός ο εχθρός μας, είναι κοινή η πάλη μας!

Καλωσορίζουμε τα προσφυγόπουλα, παιδιά που βίωσαν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, από μικρή ηλικία. Τα υποδεχόμαστε για να τα βοηθήσουμε να κοινωνικοποιηθούν μέσα από το σχολείο. Ανοίγουμε την αγκαλιά μας και τα υποδεχόμαστε με δώρο ένα τετράδιο, γόμες και μολύβια, μαζεύουμε σχολικά είδη και την πρώτη μέρα διοργανώνουμε την υποδοχή τους».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ