Τετάρτη 11 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ
Νέος γενικός γραμματέας, παλιά ευχολόγια...

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.--

Ο νέος γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, μιλώντας χτες για πρώτη φορά με τη νέα του ιδιότητα στο Συμβούλιο Ασφαλείας, διαβεβαίωσε πως θα καταβάλει προσπάθειες για την αποτροπή συρράξεων και τη διατήρηση της ειρήνης και όχι μόνο για τον τερματισμό πολέμων.

«Ο πολλαπλασιασμός των συγκρούσεων, το ανθρώπινο και οικονομικό κόστος, απαιτούν νέα προσέγγιση, και το κλειδί είναι να μεταφραστούν οι πρώτες προειδοποιήσεις έγκαιρα σε δράση», είπε χαρακτηριστικά, προβαίνοντας και αυτός, στη συνέχεια, όπως τόσοι προκάτοχοί του, στα γνωστά ευχολόγια εξωραϊσμού της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και του ενδοϊμπεριαλιστικού ανταγωνισμού που οξύνεται. Ετσι μίλησε για «ενίσχυση της διπλωματίας για την ειρήνη, βελτίωση της συνεργασίας και της συμμετοχής με περιφερειακούς οργανισμούς, κινητοποίηση των θρησκευτικών αρχών, της κοινωνίας και της επιχειρηματικής κοινότητας». Λες και οι καπιταλιστές θα σταματήσουν ποτέ μέσω του κυνηγητού του κέρδους να προσπαθούν να βγάλουν από τη μέση τους ανταγωνιστές τους.

Ανακοίνωσε επιπλέον «μια νέα πρωτοβουλία για διεύρυνση της μεσολάβησης μεταξύ αντίπαλων πλευρών» στα στρατηγεία του ΟΗΕ σε Ν. Υόρκη και Γενεύη, και κάλεσε το 15μελές Συμβούλιο Ασφαλείας «να κάνει καλύτερη χρήση της Χάρτας του ΟΗΕ για την ειρηνική επίλυση διενέξεων».


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ