Τετάρτη 11 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Κατά 122,35% υπερκαλύφθηκε το πανελλαδικό πλάνο

Κλίμα ενθουσιασμού και μαχητικής αισιοδοξίας επικρατούσε από νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας 9 Γενάρη στα γραφεία του Κόμματος σε όλη την Ελλάδα κατά τη διεξαγωγή του ενδέκατου και τελευταίου «κλεισίματος» της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης. Τα μέλη του Κόμματος κυριολεκτικά μέχρι την τελευταία στιγμή, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, προσπάθησαν να αξιοποιήσουν κάθε δυνατότητα ώστε η υπερκάλυψη του πλάνου να φτάσει όσο γίνεται πιο ψηλά.

Πολλές Οργανώσεις μάλιστα συνδύασαν την επίσημη ολοκλήρωση της μεγάλης αυτής μάχης με μικρές εκδηλώσεις, με τη συμμετοχή φίλων και οπαδών. Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων έγιναν και οι πρώτες βραβεύσεις ΚΟΒ και πρωτοπόρων μελών ή οπαδών του Κόμματος που πρωτοστάτησαν για την οικονομική του ενίσχυση.

Η υπερκάλυψη του πανελλαδικού πλάνου κατά 122,35% αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη της μεγάλης αυτής εξόρμησης που ξεκίνησε το Νοέμβρη του 2016 και σηματοδοτήθηκε από ένα πολύ πλατύ άνοιγμα στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.

Η ολοκλήρωση αυτής της επιτυχημένης μάχης συμπίπτει με την έναρξη της προσυνεδριακής διαδικασίας για το 20ό Συνέδριο του ΚΚΕ, με σύνθημα «Ισχυροποιούμε το ΚΚΕ για δυνατό εργατικό κίνημα και κοινωνική συμμαχία για την εξουσία - το σοσιαλισμό», που το βασικό του θέμα είναι το ολόπλευρο δυνάμωμα του Κόμματος. Και η επιτυχία της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης αποτελεί σημαντικό κομμάτι αυτής της προσπάθειας.

Ολο το προηγούμενο διάστημα, λοιπόν, με αυταπάρνηση, πείσμα και αποφασιστικότητα, όλο το Κόμμα και η ΚΝΕ, με σχέδιο και επιμονή απευθύνθηκαν με το κουπόνι σε πλήθος εργαζομένων που για πολλούς από αυτούς η οικονομική ενίσχυση από το υστέρημά τους στο ΚΚΕ αποτελεί το πρώτο βήμα προσέγγισης της στρατηγικής μας. Σημαντική συμβολή και σε αυτήν τη μάχη είχαν οι οπαδοί του ΚΚΕ, που εντάχθηκαν στο σχεδιασμό των Κομματικών Οργανώσεων και σε πολλές περιπτώσεις κατάφεραν να φτάσουν το κάλεσμα του Κόμματος ακόμα πιο πλατιά.


Ανάμεσα στα στοιχεία που ξεχωρίζουν μετά το τελευταίο «κλείσιμο» είναι το γεγονός ότι όλες οι Οργανώσεις Περιοχής υπερκάλυψαν τους στόχους που είχαν θέσει. Ταυτόχρονα, τα πλάνα τους υπερκάλυψαν η συντριπτική πλειοψηφία των Τομεακών Οργανώσεων σε όλη την Ελλάδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι όλες οι ΤΟ των ΚΟ Αττικής, Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Κρήτης ολοκλήρωσαν τη μάχη με υπερκάλυψη.

Ενθαρρυντικό επίσης στοιχείο είναι το μεγάλο ποσοστό υπερκάλυψης κλαδικών ΤΟ σε Αττική και Κεντρική Μακεδονία. Οργανώσεων που δραστηριοποιούνται σε στρατηγικούς κλάδους παραγωγής και υπηρεσιών, όπου η παρέμβαση του Κόμματος είναι καθοριστικής σημασίας. Ενδεικτικά, στην Αττική η ΤΟ Μεταφορών έφτασε στο 154,22%, η ΤΟ Επισιτισμού - Τουρισμού στο 123,22%, η ΤΟ Κατασκευών στο 117,59% και η ΤΟ Βιομηχανίας στο 113,05%. Στην Κεντρική Μακεδονία η ΤΟ Βιομηχανίας υπερκάλυψε κατά 146,93%, η ΤΟ Εμπορίου - Υπηρεσιών κατά 125,08% και η ΤΟ Υγείας κατά 117,5%.

Σε ό,τι αφορά την πανελλαδική άμιλλα ανάμεσα στις Κομματικές Οργανώσεις, στην πρώτη θέση τερμάτισε η ΟΠ Πελοποννήσου με 160,88%, στη δεύτερη θέση η ΟΠ Δυτικής Ελλάδας με 152,85% και στην τρίτη θέση η ΟΠ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης με 142,80%. Ακολουθούν κατά σειρά οι Οργανώσεις: Εξωτερικού με 134,18%, Θεσσαλίας με 124,70%, Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας με 123,79%, Δυτικής Μακεδονίας με 121,16%, Κρήτης με 120,19%, Αιγαίου με 120,08%, Αττικής με 115,18%, Κεντρικής Μακεδονίας με 114,14% και Ηπείρου με 113,66%. Η ΚΝΕ υπερκάλυψε το πλάνο της κατά 130,12% ενώ η ΚΟΒ του «Ριζοσπάστη» κατά 110%.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ