Τετάρτη 11 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επείγοντα μέτρα προστασίας από την κακοκαιρία ζητάει το ΚΚΕ

Πρωτοβουλίες αναλαμβάνουν ταξικά σωματεία και φορείς του λαϊκού κινήματος

  • Με Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, για την προστασία των προσφύγων και μεταναστών από τη βαρυχειμωνιά, το ΚΚΕ ζητάει:

Κανένας πρόσφυγας και μετανάστης να μη μένει σε σκηνή - κανένας χωρίς θέρμανση, ηλεκτρισμό και νερό, χωρίς κατάλληλη για το χειμώνα σίτιση, χωρίς δημόσια υγειονομική περίθαλψη. Να δοθούν άμεσα χειμωνιάτικα ρούχα και ειδικά κλινοσκεπάσματα με ευθύνη των κρατικών υπηρεσιών.

Να μετακινηθούν επειγόντως από τα νησιά οι διπλοεγκλωβισμένοι πρόσφυγες και μετανάστες και να σταματήσουν οι σχεδιασμοί για δημιουργία κέντρων κράτησης.

  • Κατεπείγουσα Ερώτηση για το ίδιο θέμα κατέθεσε, χτες, η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ προς τον επίτροπο Μετανάστευσης της Κομισιόν.
  • Παρέμβαση και στον υφυπουργό Εσωτερικών, για την άμεση μεταφορά των προσφύγων και μεταναστών που διαβιούν στο Ελληνικό σε ασφαλείς και ζεστούς χώρους.
  • Αντιπροσωπεία από Ομοσπονδίες και Συνδικάτα θα πραγματοποιήσει σήμερα στις 2 μ.μ. παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής. Παρεμβάσεις σε προσφυγικούς καταυλισμούς και από τα Εργατικά Κέντρα σε Λέσβο, Σάμο και Κω.

ΣΕΛ.  8   -   9

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ