Πέμπτη 5 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Κατά 105,4% υπερκαλύπτεται το πλάνο και συνεχίζουμε

Στόχος μέχρι τις 9 Γενάρη όλες οι Κομματικές και ΚΝίτικες Οργανώσεις να υπερκαλύψουν το πλάνο τους

Με επιτυχία θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 9 Γενάρη και η φετινή δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση (Νοέμβρης - Δεκέμβρης) που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ, με το πλάνο στο 10ο κατά σειρά «κλείσιμο» να υπερκαλύπτεται κατά 105,4% και τη συντριπτική πλειοψηφία των ΤΟ πανελλαδικά επίσης να έχουν υπερκαλύψει τους στόχους τους.

Οι χιλιάδες κομμουνιστές, οι ΚΝίτες και οι ΚΝίτισσες, οι οπαδοί και οι φίλοι του Κόμματος που για δύο μήνες έδωσαν τη μάχη με το κουπόνι στο χέρι, καταφέρνοντας ένα πολύ μεγάλο πολιτικό άνοιγμα, επιβεβαίωσαν για μια ακόμα φορά τους ακατάλυτους δεσμούς του ΚΚΕ με το λαό και τη νεολαία. Δουλεύοντας με αυταπάρνηση και αποφασιστικότητα, με σχέδιο και ξεδιπλώνοντας παράλληλα ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσης σε τόπους δουλειάς και συνοικίες, ανταποκρίθηκαν σε ένα ακόμα δύσκολο καθήκον. Οι δυσκολίες της Οικονομικής Εξόρμησης για το ΚΚΕ είναι γνωστές, αφού το Κόμμα απευθύνεται για την ενίσχυσή του στην εργατική τάξη, τους ανέργους, τους φτωχούς αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, καθώς και τα παιδιά τους, που το εισόδημά τους έχει υποστεί συντριπτικά πλήγματα από την αντιλαϊκή επίθεση. Παρ' όλα αυτά, η επιτυχημένη προσπάθεια δείχνει ότι, παρά τις υπαρκτές δυσκολίες και τους αρνητικούς συσχετισμούς, υπάρχουν ευρύτερα τμήματα των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων που εκτιμούν την πρωτοπόρα δράση του Κόμματος στους αγώνες.

Η υπερκάλυψη του πλάνου γεμίζει με αισιοδοξία τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος και της ΚΝΕ, ειδικά ενόψει του 20ού Συνεδρίου του Κόμματος, όπου στο επίκεντρο της συζήτησης βρίσκεται η ανάγκη για ολόπλευρη ισχυροποίησή του. Αλλωστε, στις Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ, στο υποκεφάλαιο για τα οικονομικά του Κόμματος (Θέση 76), αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«...Η ΚΕ νιώθει πραγματική περηφάνια για τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους σε όλη τη χώρα που ενισχύουν το ΚΚΕ από το υστέρημά τους, με μικρότερα ποσά από ό,τι πριν - τόσο κατά τη διάρκεια των Οικονομικών Εξορμήσεων όσο και όλο το χρόνο - όπως και για τα χιλιάδες μέλη και στελέχη του Κόμματος και της ΚΝΕ που δίνουν καθημερινά τη μάχη της οικονομικής ενίσχυσης του Κόμματος, ώστε αυτό να μπορεί να ανταποκρίνεται στους υψηλούς στόχους του για το καλό των εργαζομένων, όλων των λαϊκών στρωμάτων.


Διανύσαμε και εξακολουθούμε να διανύουμε μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη για το σύνολο της εργατικής τάξης, του ελληνικού λαού. Οι συνέπειες της κρίσης εξακολουθούν να βασανίζουν τις λαϊκές οικογένειες. Η στενή συντροφική αγωνιστική πολιτική σχέση των εργαζομένων με το Κόμμα, εδώ κι 100 χρόνια, ακόμα και στις πιο δύσκολες καμπές του αγώνα, εκφράζεται και με την οικονομική ενίσχυση, με την περαιτέρω ανάπτυξη των δεσμών του Κόμματος και της ΚΝΕ με τους οπαδούς και φίλους τους».

Παρακαταθήκη για τη συνέχεια

Στις λίγες μέρες που απομένουν μέχρι το τελευταίο «κλείσιμο», που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 9 Γενάρη, η προσπάθεια κορυφώνεται ώστε να μην υπάρχει Οργάνωση του Κόμματος και της ΚΝΕ που δεν θα υπερκαλύψει το πλάνο της.

Η επιτυχία αυτής της μάχης αφήνει πολύτιμη παρακαταθήκη, τόσο για τη μονιμοποίηση της οικονομικής σχέσης περισσότερων εργαζομένων με το Κόμμα, όσο και γενικότερα για την πολιτική επιρροή του. Η χρονιά που μόλις ξεκίνησε είναι πολύ σημαντική, αφού εκτός από το 20ό Συνέδριο και την καθημερινή πάλη των εργαζομένων που πρωτοστατεί το ΚΚΕ, περιλαμβάνει και επετείους - σταθμούς, όπως τα 100 χρόνια από την Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση. Ταυτόχρονα, συνεχίζονται οι πολύμορφες δραστηριότητες για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Κόμματος που θα κορυφωθούν το 2018. Με όπλο την πείρα από το μαζικό άνοιγμα που προηγήθηκε, πρέπει να απευθυνθούμε με θάρρος στο λαό, προωθώντας την πολιτική πρόταση του Κόμματος.

Σε ό,τι αφορά την πανελλαδική άμιλλα, στην πρώτη θέση βρέθηκε η ΟΠ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης με ποσοστό 130,85%, στη δεύτερη θέση η ΟΠ Δυτικής Ελλάδας με 130,69% και στην τρίτη η ΟΠ Πελοποννήσου με 125,21%.

Ακολουθούν οι Οργανώσεις Θεσσαλίας με 110,06%, Εξωτερικού με 108,84%, Κρήτης με 104,97%, Αιγαίου με 104,04%, Αττικής με 101,3%, Ηπείρου με 100,16%, Κεντρικής Μακεδονίας με 100,11%, Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας με 97,72% και Δυτικής Μακεδονίας με 97,10%. Η ΚΟΒ του «Ριζοσπάστη» έχει καλύψει το πλάνο της κατά 102%.

Η ΚΝΕ υπερκαλύπτει το πλάνο της κατά 108,95% και για την άμιλλα των Οργανώσεών της, στην πρώτη θέση βρέθηκε η ΟΠ Πελοποννήσου με 165,20%, στη δεύτερη θέση η ΟΠ Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας με 164,40% και στην τρίτη θέση η ΟΠ Εξωτερικού με 133,93%. Ακολουθούν οι Οργανώσεις: Δυτικής Ελλάδας με 125%, Αιγαίου με 115%, Αττικής με 109%, Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης με 104,2%, Κεντρικής Μακεδονίας με 101,6%, Κρήτης με 100%, Ηπείρου με 93%, Θεσσαλίας με 88% και Δυτικής Μακεδονίας με 85%.

  • Στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη» θα δημοσιευτούν στοιχεία από τις πρώτες Τομεακές Οργανώσεις.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ