Πέμπτη 5 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΤΖΙΑ - ΑΪΝΤΕ
Ολα τα σενάρια ανοιχτά

Με τον ειδικό σύμβουλο του γγ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Ε. Μπ. Αϊντε, συναντήθηκε χτες στην Αθήνα ο Ελληνας ΥΠΕΞ, Ν. Κοτζιάς, που δήλωσε κατόπιν ότι υποχρέωση της κυβέρνησης είναι «να προετοιμασθεί για όλα τα ενδεχόμενα και να έχει τη δυνατότητα να διατυπώσει εναλλακτικές λύσεις».

Πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει περίπτωση να αποτύχει η διαπραγμάτευση. Αυτό που μπορεί να γίνει είναι να αναβληθεί ή να καθυστερήσει (...) Εχουμε λάβει διασφαλίσεις από τον ΟΗΕ ότι η διαπραγμάτευση (...) και σε περίπτωση που σταματήσει δεν θα θεωρείται ότι κατέρρευσε, αλλά θα μπορεί να συνεχιστεί, με καλύτερη προετοιμασία, στο μέλλον».

Απέκλεισε, εξάλλου, αναβολή της: «Θα γίνει η διεθνής Διάσκεψη, αλλά μπορεί σε κάποιο σημείο να χρειαστεί να σταματήσει και να συνεχίσει αργότερα (...) Μπορεί δηλαδή να συζητήσουν οι τρεις ηγέτες, να δώσουν τη γενική γραμμή και η συζήτηση να συνεχισθεί σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων».

Ο Αϊντε δήλωσε ότι «οι βασικοί παράγοντες που εμπλέκονται, που μπορεί να έχουν τις διαφορές τους σε πολλά θέματα, φαίνεται να πιστεύουν ότι η λύση στο Κυπριακό είναι καλύτερη για όποια ευρύτερη ατζέντα έχουν, από ό,τι το αντίθετο μιας λύσης». Συνέδεσε, τέλος, το Κυπριακό με ευρύτερα ιμπεριαλιστικά σχέδια, λέγοντας ότι η επανένωση «θα στείλει ένα σήμα και παραπέρα, στη Μέση Ανατολή, στην Ευρώπη, ότι ο κατακερματισμός δεν είναι η μόνη επιλογή, ότι η επανένωση είναι επίσης μια επιλογή σε έναν πολύ δύσκολο και ευμετάβλητο κόσμο».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ