Τετάρτη 4 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αιθαλομίχλη υποκρισίας...

Δίχως ντροπή, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος καλεί τους πολίτες να «αποφύγουν» τη χρήση τζακιών και άλλων μέσων θέρμανσης στερεών καυσίμων γιατί, όπως αναφέρει, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, θα επικρατήσουν μετεωρολογικές συνθήκες που ευνοούν τη συσσώρευση ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια.

Νομίζουν εκεί στο υπουργείο ότι οι πολίτες χρησιμοποιούν ξυλόσομπες και τζάκια για τη θέρμανσή τους από κάποια... προσωπική ιδιοτροπία; Μπορούν να αντιληφθούν ότι εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να προμηθευθούν πετρέλαιο, ενώ και το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος καθιστά απαγορευτική τη χρήση ηλεκτρικών μέσων θέρμανσης; `Η μήπως πιστεύουν ότι το «πετσοκομμένο» επίδομα θέρμανσης και η κοροϊδία του κοινωνικού τιμολογίου της ΔΕΗ μπορούν να ζεστάνουν τα λαϊκά σπίτια;

Αν η κυβέρνηση ενδιαφέρεται για την υγεία των πολιτών και θέλει να περιορίσει το επικίνδυνο φαινόμενο της αιθαλομίχλης, ας προχωρήσει σε άμεσα μέτρα μείωσης του κόστους θέρμανσης και να αφήσει τις συστάσεις υποκριτικής ευαισθησίας. Γιατί το μόνο που καταφέρνει είναι να προκαλεί.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org