Τρίτη 3 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΜΙΛΟΥ «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ» ΣΤΗ Β. ΕΛΛΑΔΑ
Κάλεσμα σε αγωνιστική ετοιμότητα

Σε αγωνιστική ετοιμότητα μπροστά στις εξελίξεις και μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που θα προγραμματιστούν για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, καλεί τους εργαζόμενους το Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις του ομίλου «Μαρινόπουλος» στη Βόρεια Ελλάδα.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν πληρωθεί για το μήνα Δεκέμβρη και η μισθοδοσία βρίσκεται στον «αέρα», καθώς η εργοδοσία παραπέμπει στην απόφαση του δικαστηρίου.

Το Σωματείο απαιτεί: Αμεση καταβολή του μισθού Δεκέμβρη. Διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας. Καμία βλαπτική μεταβολή στις εργασιακές σχέσεις.

Με ανακοίνωσή του σημειώνει:

«Από την πρώτη στιγμή το Σωματείο μας έκανε καθαρό πως η συμφωνία που υπέγραψε η "ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ" με τη "ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ" για τη "διάσωση" της επιχείρησης, δεν βάζει τέλος στην ανησυχία και την αβεβαιότητά μας, δεν αφήνει πλέον κανένα περιθώριο εφησυχασμού.

Γιατί ήδη βρισκόμαστε σε δεινή θέση. Εχουμε πληρώσει την ανάπτυξη, αλλά και την κρίση της "ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ", με μειώσεις στους μισθούς μας, με την κατάργηση επιδομάτων, με απολύσεις συναδέλφων, με καθυστέρηση του μισθού μας, ή την καταβολή του τμηματικά.

Γιατί κανένας επιχειρηματίας και καμία τράπεζα δεν επενδύει για να σωθούν θέσεις εργασίας, να μειωθεί η ανεργία, να ζουν καλύτερα οι εργαζόμενοι.

Γιατί η "ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ" δεν είναι η "μητέρα Τερέζα" που νοιάζεται για μας.

Γιατί οι επιχειρηματίες έχουν σύμμαχο και τη σημερινή κυβέρνηση, αφενός γιατί δεν κατάργησε κανένα αντιλαϊκό νόμο (των προηγούμενων) ώστε να ανασάνει ο λαός και αφετέρου γιατί βαφτίζει "δίκαιη ανάπτυξη" την πολιτική που καθηλώνει το λαό στην ανεργία, στη φτώχεια και την εξαθλίωση, υπηρετώντας την ανάπτυξη της κερδοφορίας των ισχυρών.

Το Σωματείο καλεί όλους σε αγωνιστική ετοιμότητα μπροστά στις εξελίξεις. Να μην κάνουμε βήμα πίσω από τα αιτήματά μας. Να πάρουμε μαζικά μέρος στις κινητοποιήσεις, κάνοντας ξεκάθαρο πως δεν παζαρεύουμε τα δικαιώματά μας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ