Τρίτη 3 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ
Ανανέωσε τις συμβάσεις και συμπαρίσταται στον αγώνα των συμβασιούχων

Στην ανανέωση των συμβάσεων των 18 εργαζομένων, που με βάση το άρθρο 16 του ν.4429/2016, δικαιούνται παράταση της εργασιακής σχέσης τους μέχρι το τέλος του 2017, προχώρησε την περασμένη βδομάδα η δημοτική αρχή του Δήμου Ικαρίας.

Την Παρασκευή 30/12/2016, οι 18 εργαζόμενοι είχαν συνάντηση με τον δήμαρχο Ικαρίας, Στέλιο Σταμούλο. Ενημερώθηκαν για την ενεργοποίηση των προβλεπόμενων διαδικασιών από το Δήμο Ικαρίας (διαπιστωτική πράξη δημάρχου, ανάρτηση των συμβάσεων των εργαζομένων κ.λπ.) από τις 20/12/2016 και υπέγραψαν τις νέες συμβάσεις τους.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της δημοτικής αρχής Ικαρίας, «στη συνάντηση επίσης έγινε ενημέρωση των εργαζομένων για την ρευστή κατάσταση που διαμορφώνεται από τις αντικρουόμενες απόψεις που εκφράζουν το Ελεγκτικό Συνέδριο (με αποφάσεις απόρριψης δαπανών για συμβασιούχους καθαριότητας), η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης (με διάφορες δηλώσεις της) και το υπουργείο Εσωτερικών (με εγκυκλίους και δελτία Τύπου), σχετικά με τη δυνατότητα παράτασης συμβάσεων, κάλυψης δαπανών των συμβασιούχων κ.λπ., αλλά και της πλειοψηφίας της ΚΕΔΕ που στέκεται συστηματικά ενάντια στο δικαίωμα στη μόνιμη σταθερή δουλειά.

Για μια ακόμα φορά, έγινε καθαρό ότι ο Δήμος Ικαρίας εκτός του ότι έχει ήδη προχωρήσει στην ανανέωση των συμβάσεων, προχώρησε σε παρέμβαση στα συναρμόδια υπουργεία, απαιτώντας από την κυβέρνηση να λύσει τώρα το θέμα, διεκδικώντας:

-- Να μη γίνουν οι εργαζόμενοι και το δικαίωμά τους στη δουλειά μπαλάκι των ελεγκτικών μηχανισμών.

-- Να ξεκινήσει η διαδικασία για τη μονιμοποίησή τους.

-- Να μη θέσουν κυβέρνηση και ΚΕΔΕ σε μια ακόμη δοκιμασία τους δήμους και τη λειτουργία τους.

-- Να μην παραδώσουν το χώρο της αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων ως λεία στα επιχειρηματικά συμφέροντα που διακαώς τον ορέγονται.

Τέλος, όπως επισημαίνεται, «εκφράστηκε η συμπαράσταση του Δήμου Ικαρίας στον αγώνα εργαζομένων, γιατί από πρώτο χέρι γνωρίζουμε ότι και αναγκαίοι είναι και χρειάζονται πολλοί περισσότεροι εργαζόμενοι στους δήμους και τις υπηρεσίες τους, ώστε να λειτουργήσουν στοιχειωδώς για τις ανάγκες των δημοτών. Γιατί για εμάς είναι καθαρό ότι το μόνιμο προσωπικό είναι βασική προϋπόθεση για την ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία των υπηρεσιών και ειδικότερα στη διαχείριση των απορριμμάτων. Γιατί γνωρίζουμε ότι τα λαϊκά νοικοκυριά πληρώνουν για υπηρεσίες που πλημμελώς σήμερα απολαμβάνουν και αυτός ο εμπαιγμός οφείλει κάποτε να σταματήσει».

Να σημειωθεί ότι τη διασφάλιση της δουλειάς των συμβασιούχων στον τομέα της καθαριότητας έχουν ζητήσει με κοινή ανακοίνωση - παρέμβασή τους και οι πέντε κομμουνιστές δήμαρχοι: Ικαρίας, Στέλιος Σταμούλος, Καισαριανής, Ηλίας Σταμέλος, Πάτρας, Κώστας Πελετίδης, Πετρούπολης, Βαγγέλης Σίμος και Χαϊδαρίου, Μιχάλης Σελέκος.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ