Τρίτη 3 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΛΑΡΚΟ
Γενική Συνέλευση για τη συνέχιση του αγώνα

Σε δίωρη στάση εργασίας (12 μ. - 2 μ.μ.) και Γενική Συνέλευση προχωρούν αύριο οι εργολαβικοί εργάτες στη ΛΑΡΚΟ, με απόφαση του κλαδικού Συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας, δίνοντας συνέχεια στον αγώνα τους για την κατάργηση του σκλαβοπάζαρου των εργολαβιών και την ενσωμάτωση όλων των εργαζομένων στην ίδια τη ΛΑΡΚΟ με σύμβαση αορίστου χρόνου. Η Γενική Συνέλευση θα γίνει στον κινηματογράφο «Ιλιον», με θέμα τον ορισμό νέας απεργίας το αμέσως επόμενο διάστημα.

Σε ανακοίνωσή του, το κλαδικό συνδικάτο σημειώνει ότι ο αγώνας για την κατάργηση του σκλαβοπάζαρου «διεξάγεται την ίδια ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ πριν δύο μήνες στη Βουλή πέρασε τροποποίηση για περαιτέρω διεύρυνση και νομιμοποίηση των δουλεμπορικών γραφείων. Είναι ένας αγώνας που αντικειμενικά έχει απέναντί του τη ΛΑΡΚΟ, τους εργολάβους και τα κόμματα που τους εξυπηρετούν (...) τον κυβερνητικό - εργοδοτικό συνδικαλισμό, όπως και να λέγεται, από την άποψη πως έχει στηρίξει και συνεχίζει να στηρίζει τα κόμματα που κυβερνούν και κυβέρνησαν».

Ακόμα, το Συνδικάτο αναφέρεται στην επίθεση που έχει εξαπολύσει η πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου του επιχειρησιακού σωματείου, με στόχο να υπονομεύσει τον αγώνα αυτό και σημειώνει: «Εχοντας εμπιστοσύνη σε όλους σας, σας καλούμε εσείς να απαντήσετε στη λασπολογία και στις συνειδητές προβοκάτσιες που κάνει η πλειοψηφία του Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ για να εξυπηρετήσει τη Διοίκηση. Ενα είναι σίγουρο. Πως αν κάνουμε πίσω τώρα, η ΛΑΡΚΟ θα σταματήσει σε αυτές τις 15 ενσωματώσεις όπως έκανε το 2007 με τις 120 ενσωματώσεις. Αν συνεχίσουμε, να είστε σίγουροι πως μαζί μας θα είναι όλοι οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, η τοπική κοινωνία, άλλα συνδικάτα του κλάδου και γενικότερα. Στον αγώνα ξεχωρίζουν οι εχθροί από τους φίλους. Αν συνεχίσουμε υπάρχει προοπτική να καταργήσουμε μια για πάντα το σκλαβοπάζαρο των εργολαβιών. Μόνο με τον αγώνα έρχεται η νίκη και ο αγώνας, για να είναι νικηφόρος, χρειάζεται συμμετοχή και αποφασιστικότητα. Από αυτή την άποψη, η επιτυχία της 2ωρης στάσης και της ΓΣ θα είναι αυτά που θα καθορίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεων».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ