Πέμπτη 29 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συντάξεις στα όρια της φτώχειας και προετοιμασία για νέες περικοπές

Η πλειοψηφία των νέων συνταξιούχων θα παίρνει κάτω από 700 ευρώ, ενώ στρώνεται το έδαφος και για κατάργηση της «προσωπικής διαφοράς» στις ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις

  • Συντάξεις στα όρια της φτώχειας για τους νέους συνταξιούχους (από 13/5/2016), εκ νέου στοχοποίηση των ήδη καταβαλλόμενων συντάξεων και προετοιμασία για επιπλέον περικοπές, αυτήν τη φορά στη λεγόμενη «προσωπική διαφορά», καθώς και κατακρεούργηση των συντάξεων χηρείας προδιαγράφουν οι τρεις εγκύκλιοι που εκδόθηκαν από το υπουργείο Εργασίας, παραμονές των Χριστουγέννων, κατ' εφαρμογή του νόμου 4387/2016, επιβεβαιώνοντας το χαρακτηρισμό «νόμος - λαιμητόμος» που του απέδωσαν ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι.
  • Επαληθεύεται ότι η ψήφιση του νέου νόμου, τον περασμένο Μάη, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ήταν μόνο η αρχή ενός νέου γύρου αντιασφαλιστικών ανατροπών και ότι οι αντιδραστικές αλλαγές είναι μπροστά. Οι δεσμεύσεις που αναλαμβάνει η κυβέρνηση και με την επιστολή Τσακαλώτου πιστοποιούν ότι η επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα δεν έχει ημερομηνία λήξης.
  • Κάλεσμα στους συνταξιούχους να βρίσκονται σε επιφυλακή και να οργανωθούν στα σωματεία τους απευθύνουν, με ανακοίνωσή τους, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις.

ΣΕΛ.  9

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org