Πέμπτη 22 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το ημερολόγιο της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ

Αφιερωμένο στα 100 χρόνια της Οχτωβριανής Επανάστασης

Καλαίσθητο, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την Οχτωβριανή Επανάσταση - που οργάνωσαν και καθοδήγησαν οι μπολσεβίκοι με τον ηγέτη τους, τον μεγάλο Λένιν - αλλά και υλικό από το μεγάλο έπος της προσπάθειας οικοδόμησης μιας άλλης κοινωνίας, της σοσιαλιστικής - κομμουνιστικής, κυκλοφόρησε ήδη το Ημερολόγιο της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ για το 2017 που είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια από την Οχτωβριανή Επανάσταση.

Τιμώντας την τεράστια προσφορά που είχε η μεγάλη Οχτωβριανή Επανάσταση των Μπολσεβίκων στους εργαζόμενους των πρώην σοσιαλιστικών χωρών, αλλά και του παγκόσμιου προλεταριάτου, των εργαζομένων όλου του κόσμου, στο ημερολόγιο της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ τονίζεται χαρακτηριστικά: «...Στεκόμαστε με συγκίνηση στα εκατομμύρια νεκρούς της προλεταριακής εποποιίας, στους εξεγερμένους εργαζόμενους, στη φτωχή αγροτιά, στις μάζες που δημιουργούν την Ιστορία...».

Και, φυσικά, δεν θα μπορούσε παρά να υπογραμμίζεται - πέρα από τις άλλες κατακτήσεις τους - η μοναδική προσφορά της ΕΣΣΔ που προέκυψε από την Οχτωβριανή Επανάσταση, στην ήττα του ναζισμού - φασισμού, με την υπόσχεση - διαβεβαίωση της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ πως: «...Οι νέοι και νέες που εμπνέονται από τα ιδανικά του ΕΑΜικού κινήματος και του κορυφαίου ταξικού αγώνα του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, θα πυκνώσουν τις γραμμές των κοινωνικών λαϊκών αγώνων που έχουν προοπτική την εργατική - λαϊκή εξουσία».

Το Ημερολόγιο 2017 της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ διατίθεται από τα κεντρικά της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ (Μαυρομματαίων 12, Πεδίον του Αρεως, τηλ. 210.8222.952, Φαξ: 210.8834.093) και τα κατά τόπους Παραρτήματά της.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ