Πέμπτη 22 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Οργανο επιβολής της αντιδραστικής πολιτικής της ΕΕ η Επιτροπή Αναφορών

Το ζήτημα της Αναφοράς της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και του ΚΚΕ για την αξίωση των γερμανικών αποζημιώσεων επανέφερε το ΚΚΕ στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου

Τον αντιδραστικό ρόλο του Ευρωκοινοβουλίου και της Επιτροπής Αναφορών του ανέδειξε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στη σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Ενα από τα κορυφαία παραδείγματα, μάλιστα, που επιβεβαιώνουν αυτόν τους το ρόλο, είναι η προκλητική απόφαση της Επιτροπής Αναφορών να χαρακτηρίσει «μη παραδεκτή» και να «κλείσει» την υπόθεση της Αναφοράς για τις γερμανικές αποζημιώσεις που είχε καταθέσει η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ σε συνεργασία με την Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Σωτήρης Ζαριανόπουλος υπογράμμισε ότι η απόφαση αυτή δείχνει ότι η Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου δεν είναι όργανο δημοκρατικού ελέγχου, αλλά επιβολής της αντιδραστικής ευρωενωσιακής πολιτικής και χειραγώγησης της λαϊκής διαμαρτυρίας.

Καταγγέλλοντας την προκλητική απόφαση ενάντια στην Αναφορά για τις πολεμικές αποζημιώσεις για τις καταστροφές και τα χιλιάδες θύματα της ναζιστικής Κατοχής στην Ελλάδα ('41 - '44), που αρνείται να καταβάλει η Γερμανία εδώ και 70 χρόνια, ο Σ. Ζαριανόπουλος τόνισε:

«Η Επιτροπή Αναφορών, με παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με τη συνδρομή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, της GUE και των άλλων πολιτικών δυνάμεων, κήρυξε ΜΗ παραδεκτή και έκλεισε την υπόθεση, προφασιζόμενη ότι το θέμα αφορά τις διακρατικές σχέσεις και όχι την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ενώ με επιλεκτικές, κατά τα συμφέροντά σας, "ευαισθησίες" καταθέτετε ψηφίσματα για εγκλήματα πολέμου, από την άλλη ουσιαστικά αρνείστε την εφαρμογή διεθνών συμφωνιών για την αξίωση αποζημίωσης θυμάτων του ναζισμού, καταδικάζοντας πάλι τα θύματα, 70 χρόνια μετά και δίνοντας συγχωροχάρτι στις ναζιστικές συμμορίες, που σηκώνουν κεφάλι πατώντας σ' αυτή την πολιτική».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ