Τετάρτη 21 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο

CYTA HELLAS: Να απαντήσουν με απεργιακές κινητοποιήσεις στις απολύσεις στις οποίες προχωρά η εργοδοσία καλούν τους εργαζόμενους στη «Cyta Hellas» οι δυνάμεις της «Ταξικής Ενότητας», καταθέτοντας αντίστοιχο πλαίσιο στη σημερινή Γενική Συνέλευση, ενάντια σε απολύσεις και μειώσεις μισθών και διεκδικώντας την υπογραφή ΣΣΕ που θα αναπληρώνει τις απώλειες των εργαζομένων. Το τελευταίο τρίμηνο η «Cyta» έχει προχωρήσει σε 20 απολύσεις εργαζομένων. Στην ανακοίνωσή της, η «Ταξική Ενότητα Εργαζομένων Cyta Hellas» αναφέρει πως επιβεβαιώνεται «ότι μπροστά στις εξελίξεις με την επικείμενη πώληση της "Cyta", οι μόνοι χαμένοι είμαστε εμείς. Οι απολύσεις που έχουν γίνει τον τελευταίο μήνα είναι η προσπάθεια που κάνει η εταιρεία να περικόψει τα "κόστη" της, όπως προκλητικά μας αποκαλεί. Επιχειρεί όμως πολύ περισσότερο να νομιμοποιήσει στη συνείδησή μας τις απολύσεις των συναδέλφων μας, για να δεχτούμε μια νέα, ακόμα πιο σκληρή επίθεση».

«UNIFY»: Στάση εργασίας και Γενική Συνέλευση έκαναν χτες οι εργαζόμενοι στην εταιρεία πληροφορικής «Unify», σε συνέχεια της στάσης εργασίας την περασμένη Παρασκευή, ενάντια στην απόλυση συναδέλφισσάς τους από το τμήμα πωλήσεων. Στη συνέλευση υπερψηφίστηκε η πρόταση που κατέθεσε η «Ταξική Ενότητα», ενώ αμέσως μετά οι εργαζόμενοι έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση της εταιρείας. Ζητούν να παρθεί πίσω η απόλυση και να σταματήσουν τα όποια σχέδια για απολύσεις και κλείσιμο τμημάτων. Παράλληλα, σχεδιάζουν τα επόμενα βήματά τους, στα οποία περιλαμβάνεται η διεκδίκηση υπογραφής επιχειρησιακής και κλαδικής ΣΣΕ.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Παράσταση διαμαρτυρίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο (σε αμφιθέατρο του υπουργείου Μεταφορών, Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Σταθμός Μετρό Εθνικής Αμυνας) οργανώνει αύριο στις 15.30 ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής ενάντια στην τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Λειτουργίας των υπηρεσιών της Περιφέρειας. Ο Σύλλογος τονίζει ότι «θα αναδείξουμε τις αρνητικές εξελίξεις σε βασικούς τομείς των υπηρεσιών όπου "εκσυγχρονίζεται" προς το χειρότερο ο υπάρχοντας Οργανισμός. Θα απαιτήσουμε να ληφθούν υπόψη και να ικανοποιηθούν τα χρόνια αιτήματά μας. Θα ζητήσουμε την μη έγκρισή του, την απόσυρση του νέου Οργανισμού». Ο ΣΥΠΑ επισημαίνει ότι στόχος του νέου Οργανισμού είναι «η στήριξη της κερδοφορίας και η ανεμπόδιστη διοχέτευση χρήματος στους επιχειρηματικούς ομίλους».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ