Τετάρτη 21 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΕΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ
Στημένη φιέστα εφοπλιστών - υπουργείου Ναυτιλίας

Την ώρα που η Ναυτική Εκπαίδευση «βουλιάζει» από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ - αναχρονιστικό πρόγραμμα σπουδών, αντιδραστικός κανονισμός, μεγάλες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, βιβλία, εργαστηριακές υποδομές, υποβάθμιση και ιδιωτικοποίηση της Ναυτικής Εκπαίδευσης - το υπουργείο Ναυτιλίας και εφοπλιστές οργανώνουν φιέστες στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ), για να πετάξουν στάχτη στα μάτια των σπουδαστών, των νέων ναυτεργατών, και με στόχο να τους ενσωματώσουν στη στρατηγική του κεφαλαίου.

Τέτοια ήταν και η εκδήλωση που οργανώθηκε τη Δευτέρα 19/12 στο αμφιθέατρο της Σχολής Μηχανικών στην ΑΕΝ Ασπροπύργου. Αφού εγκαινίασαν για άλλη μια φορά το αμφιθέατρο της Σχολής - το οποίο δεν είναι προσβάσιμο για τους σπουδαστές της σχολής! - ο υπουργός Ναυτιλίας, Π. Κουρουμπλής, και οι εφοπλιστές... αλληλοβραβεύτηκαν και έδωσαν υποσχέσεις για συνέχιση της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, την οποία μαζί αποφασίζουν και υλοποιούν, χωρίς να έχουν να πουν τίποτα για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σπουδαστές τόσο στις ΑΕΝ, όσο και στα καράβια κατά τη διάρκεια των εκπαιδευτικών ταξιδιών.

Γνωρίζοντας ότι οι σπουδαστές θα τους γύριζαν την πλάτη, στελέχη της Διεύθυνσης Σπουδών της ΑΕΝ, με το παρουσιολόγιο στο χέρι, περνούσαν από τις αίθουσες της σχολής και επέλεγαν τους σπουδαστές που θα παρακολουθήσουν τη φιέστα κυβέρνησης - εφοπλιστών!

Απαράδεκτη, προκλητική ενέργεια, που προκάλεσε την οργή και την αγανάκτηση των σπουδαστών!

Το ΔΣ του Συλλόγου Σπουδαστών της ΑΕΝ Ασπροπύργου και οι σπουδαστές κατήγγειλαν τη φιέστα εφοπλιστών - υπουργείου, τονίζοντας ότι τόσο η σημερινή όσο και η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου αρνούνται να απαντήσουν στα αιτήματα των σπουδαστών κόντρα στην άθλια κατάσταση στη Ναυτική Εκπαίδευση.

Η φιέστα υπουργείου - εφοπλιστών περιελάμβανε «μπουφέ» για τα στελέχη της ακολουθίας τους... όταν το αστικό κράτος δεν μπορεί να εξασφαλίσει στον ίδιο χώρο πρόσβαση στο πόσιμο νερό (!) σε πάνω από 800 περίπου ναυτεργάτες και σπουδαστές που καθημερινά συμμετέχουν σε προγράμματα εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης στις εγκαταστάσεις της ΑΕΝ Ασπροπύργου!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ