Παρασκευή 16 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Σήμερα η συγκέντρωση στο Χαϊδάρι για την Υγεία

Στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Δημαρχείου

Συγκέντρωση ενάντια στην πολιτική που οξύνει συνεχώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός στο χώρο της Υγείας πραγματοποιούν σήμερα, Παρασκευή, οι Λαϊκές Επιτροπές Δυτικής Αθήνας, στις 6.30 μ.μ., στο Χαϊδάρι (πλατεία Δημαρχείου), κορυφώνοντας τη σχετική δράση που έχουν αναπτύξει στην περιοχή όλο το προηγούμενο διάστημα και δίνοντας συνέχεια στις αντίστοιχες αγωνιστικές παρεμβάσεις που πραγματοποιούν Λαϊκές Επιτροπές, μαζικοί φορείς και υγειονομικοί σε όλη την Αττική.

Στο κάλεσμά τους για τη συγκέντρωση, οι Λαϊκές Επιτροπές Δυτικής Αθήνας τονίζουν χαρακτηριστικά: «Οι πολιτικές που οδηγούν στον κατήφορο την Υγεία του λαού δεν έχουν τελειωμό. Στη Δυτική Αθήνα, η διάλυση και η υποβάθμιση των νοσοκομείων, των ΙΚΑ, των Κέντρων Υγείας είναι τέτοια που υπονομεύει και οδηγεί σε κίνδυνο την ίδια τη ζωή μας. Η διάλυση του "Λοιμωδών" στην Αγία Βαρβάρα, η διαρκής υποβάθμιση του "Αττικόν" στο Χαϊδάρι, αλλά και του ΨΝΑ και του Δρομοκαΐτειου, της Πολυκλινικής του Ολυμπιακού Χωριού, του Κέντρου Βρεφών "Μητέρα" στους Αγίους Αναργύρους, οι τραγικές ελλείψεις προσωπικού, υλικών και μέσων σε όλα τα ΙΚΑ της περιοχής, καθώς και οι νέες περικοπές από τον κρατικό προϋπολογισμό, δείχνουν ότι ο κατήφορος δεν έχει πάτο».

Μιλώντας στον «Ριζοσπάστη» για τη σημερινή συγκέντρωση, ο Γιώργος Σιδέρης, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Αττικόν» και του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ, η οποία έχει ανακοινώσει τη στήριξή της στην κινητοποίηση, τονίζει: «Το ζήτημα είναι να παλέψουμε όχι για το "λιγότερο κακό", αλλά για το αναγκαίο. Και αυτό, όταν μιλάμε για την υγεία του λαού, δεν μπορεί να είναι άλλο από την αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία, πρόσληψη, περίθαλψη. Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης συνεχίζουν να κινούνται στο δίπολο αντιλαϊκή πολιτική μαζί με μπόλικη κοροϊδία. Και αυτή η κυβέρνηση, όπως έκανε και η προηγούμενη, συνεχίζει το δρόμο της ιδιωτικοποίησης, της εμπορευματοποίησης, της μιζέριας, της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης».

«Οσο βαδίζουμε στον αντιλαϊκό μονόδρομο της ΕΕ», υπογραμμίζει, «της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, δεν θα δούμε άσπρη μέρα. Η Υγεία είναι για αυτούς κόστος και εμπόρευμα, όχι αγαθό. Με αυτούς, λοιπόν, πρέπει να τα βάλουμε. Την ΕΕ, τα επιχειρηματικά συμφέροντα, τις κυβερνήσεις τους».

  • Η ΟΓΕ Πετρούπολης δρομολογεί πούλμαν για τη συγκέντρωση (αναχώρηση 17.40 από την πλατεία Ηρώ).
Κινητοποίηση αύριο στο Αλιβέρι

Κινητοποίηση με αίτημα να μην κλείσει το Κέντρο Υγείας Αλιβερίου, αλλά αντίθετα να αναβαθμιστεί και να καλύπτει τις ανάγκες της περιοχής, πραγματοποιούν σωματεία και φορείς της νότιας Εύβοιας, καλώντας αύριο Σάββατο σε συγκέντρωση - συλλαλητήριο στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στο Αλιβέρι. Η κινητοποίηση εντάσσεται στο πρόγραμμα δράσης που αποφασίστηκε σε σύσκεψη που διοργάνωσε η Πρωτοβουλία Σωματείων (Κλαδικό Μετάλλου Εύβοιας, Οικοδόμων Νότιας Εύβοιας, Συνταξιούχων Νότιας Εύβοιας, Νοσοκομείου Κύμης, ΟΓΕ Αλιβερίου), στην οποία ανταποκρίθηκαν 30 σωματεία και φορείς.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ