Πέμπτη 15 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
Παράσταση διαμαρτυρίας εστιακών φοιτητών στο ΤΕΙ Λάρισας

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση με τον πρόεδρο του ΤΕΙ
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση με τον πρόεδρο του ΤΕΙ
Παράσταση διαμαρτυρίας στον πρόεδρο του ΤΕΙ Θεσσαλίας οργάνωσε ο Σύλλογος Εστιακών Φοιτητών του ΤΕΙ, απαιτώντας λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές, οι οποίοι διαμένουν στις Εστίες.

Οπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι του Συλλόγου, σοβαρό πρόβλημα αποτελεί το γεγονός ότι ένα μεγάλο ποσοστό των εστιακών φοιτητών δεν έχουν πρόσβαση στο internet, ή η πρόσβαση είναι τέτοια που να καθιστά τη χρήση του εκνευριστική έως αδύνατη. Επιπλέον, οι τελειόφοιτοι δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τις απαιτητικές εργασίες όπως την πτυχιακή, ενώ πρόβλημα υπάρχει και στην έρευνα μέσω internet. Επιτροπή από μέλη του Συλλόγου διαπίστωσε ότι ο ενεργός και παθητικός εξοπλισμός, (δρομολογητές, μεταγωγείς, hubs, bridges και γενικότερα οι εγκαταστάσεις του internet), είναι πεπαλαιωμένος, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται καθημερινά προβλήματα.

Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου αναφέρθηκαν και σε άλλα προβλήματα που αφορούν στη διαβίωση στις Εστίες, όπως οι ελλείψεις σε ζεστό νερό και θέρμανση, η κατάσταση των δωματίων, οι απαγορεύσεις της μέριμνας βάσει του αντιδραστικού κανονισμού κ.ά.

Ο πρόεδρος του ΤΕΙ δεσμεύτηκε να γίνει συνάντηση στο χώρο των Εστιών, ενώ αποφασίστηκε επιτροπή από το Σύλλογο να συναντηθεί με τους υπεύθυνους του κόμβου, προκειμένου να βρεθεί άμεσα λύση στο ζήτημα του internet.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ