Πέμπτη 15 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ»
Καταδικάζει κρούσμα ρατσιστικής συμπεριφοράς

«

Την απαράδεκτη και ξενοφοβική συμπεριφορά γονέα του 21ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών, που ξεστομίζει απειλές και φοβέρες στο διευθυντή του σχολείου, λόγω της φοίτησης μαθητή από τη Συρία που φιλοξενείται στη Λ. Πάρνηθας, και προσπαθεί να παρασύρει στο ρατσιστικό παραλήρημά του και τους υπόλοιπους γονείς», καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ο Σωκράτης».

Οπως σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος: «Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο κάθε είδους ρατσιστική και ξενοφοβική συμπεριφορά που βάλλει κατά συνανθρώπων μας και ένα παραπάνω κατά των μαθητών. Η μόρφωση, ανεξάρτητα από καταγωγή ή θρησκεία, χρώμα ή κοινωνική θέση, είναι δικαίωμα όλων των παιδιών. Η φοίτησή τους στα δημόσια σχολεία είναι καθήκον της πολιτείας και κανένας δεν μπορεί να την εμποδίσει. Απειλές και φοβέρες δεν πρόκειται να εμποδίσουν τους εκπαιδευτικούς να κάνουν το σωστό και δίκαιο ως παιδαγωγοί, εμποδίζοντας ρατσιστικές και φασιστικές απόψεις, νοοτροπίες και συμπεριφορές να δηλητηριάζουν τις παιδικές ψυχές.

Σήμερα θέλουν να διώξουν από το σχολείο μετανάστες και πρόσφυγες. Αύριο θα είναι η σειρά και των δικών μας παιδιών», τονίζει ο Σύλλογος, που παράλληλα χαιρετίζει τη στάση του διευθυντή του Συλλόγου Διδασκόντων και του Συλλόγου Γονέων του σχολείου για το θέμα, ενώ καλεί τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τους μαζικούς φορείς της περιοχής να καταδικάσουν το συγκεκριμένο γεγονός, απομονώνοντας κάθε φασιστική άποψη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ